HQ, U, K İşlemcilerin Temel Farkları Nelerdir?

HQ: (High Quality) Yüksek performanslı ekran kartı işlemcili modeller
U: Ultra enerji tasarruflu dizüstü bilgisayar işlemci sınıfı
K: Overclock edilebilir model işlemciler. Bunların arasından en çok ısıya dayanabilecek K ibareli olanlardır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
K işlemciler genellikle masaüstü bilgisayarlarda kullanılır ama bazı laptop firmaları örneğin Monster laptoplar da kullanmış. K serisi işlemciler çarpan kilidi açık yani overclock yapılabilen işlemciler. HQ ve U serisi işlemciler mobil yani dizüstü bilgisayarlar için üretilmiştir. Masaüstü bilgisayarda olmazlar. AIO yani All İn One PC'lerde olabiliyorlar. HQ serisi ise açılımı High Quality olan işlemciler. Bunlar masaüstü işlemcilere performans olarak en yakın işlemciler oluyorlar. Tabii ki daha çok ısınıp daha performanslılar. İ7 6700HQ kullandığınıza göre ekran kartınızda GTX 950M falan herhalde. U serisi ise kısılmış işlemciler. Çok çekirdek performansları kötü oluyor diğerlerine göre ve daha az güç tüketiyorlar. Ayrıca U serisi işlemcilerden iş parçacığı ve çekirdek kısılıyor. U serisi işlemciler en az ısınanı diye biliyorum. K serisi ise en dayanıklıları. HQ serisi U serisinden daha dayanıklıdır ama daha fazla güç tükettiği için daha fazla ısınır.
 
HQ Yüksek performanslı laptop sınıfı işlemcileri sembolize eder.
U Düşük güç tüketimli laptopi sınıfı işlemcileri sembolize eder.
K Çarpan kilidi açık işlemcileri sembolize eder. Bu işlemciler overclock yapılabilir.
 
Intel SKU'larının ısıya dayanıklı olanlar HQ işlemciler diyebilirim. Intel HQ işlemciler zaten frekans noktaları yüksek olduğundan dolayı ekstradan OC yapmak gerekmez. Ve oyun oynadığınızda ısınız maksimum 95 derecelere kadar çıkabilir. Bu da performans kaybı yapmaksızın oyun oynayabilirsiniz. K işlemciler masaüstünde kullanılmaktadır.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı