HTC U11 mi Samsung Galaxy S8 mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

siklon

Hectopat
Daha fazla  
Daha önce S8 hakkında fikir danışmak için konu açmıştım. Aklımda S8 almak vardı kararımı vermiştim ama HTC U11'i bekledim. Başka forumlarda da konu açıp danıştım. İncelemelerde gördüğüm kadarıyla gayet güzel bir cihaz olmuş. 2 cihazın da birbirine göre artıları eksileri var. Bunları sizinle paylaşmak isterim;

S8'in muazzam tasarımına artık değinmeye gerek yok bence(Çerçevesiz sonsuz ekran)
2 cihaz da kamera olarak çok iyi ve eşdeğer.
U11'in ses deneyimi inanılmaz ve şu an için rakipsiz.
U11'in ''Edge Sense''adı verilen sıkma özelliği var. Telefona yanlardan basınç uygulayarak istediğimiz(ayarladığımız) bir uygulamayı hızlı bir şekilde açabiliyoruz.
S8'in 18.5:9 ekran oranı bir çok uygulamada sıkıntı çıkarıyor.(Ekranın tamamını kullananama sorunu).
U11'in parmak okuyucusu önde S8'in arkada ve ulaşılması biraz zor bir yerde.(Pratik değil)
Kapasitif tuşlar sayesinde U11'in ekranını her şartta kayıpsız 5.5 inc olarak kullanabiliyoruz.
U11'in ekran gövde oranı S8'e göre baya düşük kalıyor e tabi S8'in çerçevesiz ekranıyla kıyaslanmaz ama çerçeveler benim için çok da önemli değil artı U11'in çerçevelerinin çok da kötü olduğunu düşünmüyorum.(Çerçeveler bana telefonu kavrarken güven aşılıyor).

S8'in oldukça kullanışlı ama bir o kadar da sistemi yoran bir arayüzü var U11 ise gayet sade, akıcı ve kararlı(kimine göre basit, sıkıcı ve kullanışsız) arayüzüne sahip.
S8'in oldukça kullanışlı ve çeşitli uygulamaları var buna karşılık HTC kendi galeri ve müzik gibi uygulamalarına artık sahip değil.(3. parti uygulamalar devreye giriyor.)

S8 oldukça kırılgan bir yapıya sahip keza U11 de oldukça kırılgan artık cam kasaya sahip. 2 telefon da kılıfsız kullanılmaz. S8'in eşsiz tasarımı kılıf takınca kaybolacak.(İnce kibar bir kılıf tak diyen olacak o tarz kılıfların düşmelere karşı koruyacağını düşünmüyorum.)
Şarj ömürleri birbirine oldukça yakın. Fiyat konusunda da aralarında çok bir fark yok.

HTC'nin Türkiye'de belli bir kitlesi var gidip de herkes HTC alayım kafasında değil.(Ülkemizde değeri bilinmiyor.) Samsung'un ülkemizdeki popüleritesini konuşmaya bile gerek yok.
Durumlar böyleyken 2 telefon da beni üzmez tabi ki ama her 2 cihazı da alamayacağım için bir seçim yapmam gerek. Gönlüm 2 cihaza da %50-%50 oranında yatkın. Sizin fikirleriniz, eklemek ya da çıkarmak istediğiniz şeyler nelerdir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
HTC U11 hız, kamera, ses konusunda üstün Samsung Galaxy S8 tasarımda. Not: HTC U11'in ram tüketimi çok başarılı değil. Bunlara göre karar verin hangisi isteğinize daha yakınsa ama Samsung Galaxy S8 ayrı bir güzel duruyor. Ben olsam Samsung Galaxy S8 alırdım.

İsteklerin ve kullanımında doğrultusunda bir tercih yapmalısın. Tamam Edge Sense güzel de, ne kadar verimli kullanabileceksin onu? Ya da Iris tarayıcı var da, ne kadar sıklık ile kullanabileceksin onu? Yani kullanmayacağın şey için, sırf seni etkiliyor diye para verme. Bana sorarsan ikisini de almazdım. Fazla kırılgan modeller. Sonuçta illa ki telefonu düşüreceğiz ve S8'i de kılıf ile kullandıktan sonra etkileyici duracağını düşünmüyorum.

İsteklerin ve kullanımında doğrultusunda bir tercih yapmalısın. Tamam Edge Sense güzel de, ne kadar verimli kullanabileceksin onu? Ya da Iris tarayıcı var da, ne kadar sıklık ile kullanabileceksin onu? Yani kullanmayacağın şey için, sırf seni etkiliyor diye para verme. Bana sorarsan ikisini de almazdım. Fazla kırılgan modeller. Sonuçta illa ki telefonu düşüreceğiz ve S8'i de kılıf ile kullandıktan sonra etkileyici duracağını düşünmüyorum.
Dış tasarım dışında ekranı güzel duruyor zaten bence çok kötü durmaz.

Bunların haricinde güncel bir amiral gemisi tavsiyeniz var mı acaba? Geriye XZP kalıyor kasası çok sağlam ama yazılım olarak rakiplerinin çok gerisinde kalıyor.

Yazılım olarak gerisinde kalıyor derken? Hangi açıdan? En akıcı arayüz 2017 amiral gemisi modeller arasında XZ Premium modelinde var.
Arayüzüne lafım yok. Sony arayüzünü ben de çok beğeniyorum. Kullanıcı kulüplerinde alışageldikten çok şikayet var. Ayrıca kamera konusunda da rakiplerinin gerisinde kalıyor. Manuel ayarlarla çok iyi sonuçlar veriyor ama otomatik modda vasat bir performans sergiliyor.

Hocam emin misiniz? XZ Premium'un kamerası çok iyi. 4K video kaydını en uzun ve ısınmadan yapan bir telefon. Ayrıca alışa geldikten kastınız tam olarak nedir? Sony arayüzü işte ekstra bir şeye gerek yok ki zaten.

Hocam emin misiniz? XZ Premium'un kamerası çok iyi. 4K video kaydını en uzun ve ısınmadan yapan bir telefon. Ayrıca alışa geldikten kastınız tam olarak nedir? Sony arayüzü işte ekstra bir şeye gerek yok ki zaten.
Hocam arayüz olarak sıkıntı yok. Kamerası gerçekten profesyoneller için biçilmiş kaftan ama normal kullanıcıları mutlu etmeyecek cinsten. Çok araştırma yaptım bu konudan XZP'nin kamerası oto modda mutlu etmiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı