Huano, Akko CS ve KTT switch önerisi

• Konuyu başlatan KNT1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 53
  • Görüntüleme 1.684
Maalesef profiline giremiyorum, eğer link bırakabilirseniz okumak isterim.
Tabiki ondan sonra switch önerisinde bulunsanız çok sevinirim bu switche göz attım forum dahil herkes öneriyor GGBOY Kang beyaz V3 anahtarları mekanik klavye lineer anahtarı 3 Pin özel kiraz RGB SMD oyun uyumlu Hot Swap MX anahtarı - AliExpress 7 Ayrıca inceleme linki:https://www.technopat.net/sosyal/konu/redragon-fizz-k617-rgb.2001890/#post-15743749

Hocam gördüğüm kadarıyla 3 pinli Switch desteklediği için seçenekleriniz biraz azalıyor. Ama 5 pinli Switch'leri de takmanız mümkün birkaç işlem yaptıktan sonra.

Eki Görüntüle 2387720

Buredaki iki switch de aynı. Sadece 3 ve 5 numaradaki ayakları bir tırnak makasıyla kesip çıkntısını da falçatayla vs tamamen giderdikten sonra 3 pinli bir klavyeye takabilirsiniz. O nedenle uygun fiyatlı ve hoşunuza giden switchler bulmaya odaklanmanız yeterli.

Sarı sitede hiç kullanılmamışswitch'ler oluyor. Klavyeyi alanlar kendi Switch'lerini taktıkları için çıkardıklarını da satışa koyuyorlar. Ayrıca Sarı sitede daha bir çok seçenek de mevcut çünkü bu işlerle hobiyle ilgilenenler genelde orada alım satım yapıyorlar. Elden almanız çok daha iyi olacaktır elbette.

Ben Aula F75 alınca Leoborg Reaper switch'leri çok beğendiğim için sarı siteden diğer klavyem için sadece yedek switch seti almıştım. Normalde 1200'e satılan set 400 liraya gelmişti.
Hocam peki bu switch nasıl hem uygun fiyatlı hemde sesi tok ve güzel GGBOY Kang beyaz V3 anahtarları mekanik klavye lineer anahtarı 3 Pin özel kiraz RGB SMD oyun uyumlu Hot Swap MX anahtarı - AliExpress 7

Kang White önerdim hocam bende yukarıda. Akko'nun Pro Black switchide bence güzel. Akko'nun Pro serisi direkt güzel hatta. Bu arada sorun bahsettiğim gibi ışıkla alakalı gibi gözüküyor. Switch alırken ışık kısmının yukarıda kaldığına emin olun.

Yani çok yan sanayi gibi kokuyor. İyi diyenler olabilir ama ömrü kaç tıklama acaba. Çünkü Double Click konusu genelde en çok bu uygun fiyatlı markasız olanlarda yaşanıyor. Dediğim gibi sarı sitede çokça switch var. Biraz araştırın. İlla bütçenize uygun ve markası olanlar bulursunuz. 100 200 fazla verin daha kaliteli bilindik bir switch alın. Sadece burada klik sesli mi yoksa sessiz mi tercih ediyorsunuz o önemli. Bunun üzerine bir de lightguider dediğimiz RGB güçlendiren aparatı da varsa harika olur.

Yani çok yan sanayi gibi kokuyor. İyi diyenler olabilir ama ömrü kaç tıklama acaba. Çünkü double Click konusu genelde en çok bu uygun fiyatlı markasız olanlarda yaşanıyor. Dediğim gibi sarı sitede çokça switch var. Biraz araştırın. İlla bütçenize uygun ve markası olanlar bulursunuz. 100 200 fazla verin daha kaliteli bilindik bir switch alın. Sadece burada klik sesli mi yoksa sessiz mi tercih ediyorsunuz o önemli. Bunun üzerine bir de lightguider dediğimiz RGB güçlendiren aparatı da varsa harika olur.

Anladım hocam o zaman üstte @N1cht hocamın dediği Akko Pro'ya yöneleceğim ama Akko CS serisi ile Pro serisi aynı şeyler mi değil mi tam bilmiyorum cahilliğime verin aydınlatma şansınız varsa mutlu olurum.

Hocam kusura bakmayın görmedim son bir sorum ve Gateron switch desteklemediğini söylemiştim buna Gateron 5 pinde alsam 3 pinde alsam takamam değil mi?
Neden Gateron uymadığından bahsedilmemiş fakat PCB'nin fotoğrafını koymuş, ledler PCB'ye lehimli. Işıkla alakalı bir sorun olabilirmiş gibi geliyor. Akko CS hiç duymadım hocam, alacağınız switchin Pre-lubed olmasına dikkat edin. Ses ve hissiyat olarak gerçekten çok değiştiriyor.

Neden Gateron uymadığından bahsedilmemiş fakat PCB'nin fotoğrafını koymuş, ledler PCB'ye lehimli. Işıkla alakalı bir sorun olabilirmiş gibi geliyor.
Anladım hocam o zaman Akkoya yöneleceğim okuduğum kadarıyla neredeyse Gateron kadar kaliteli switch markasıymış

Anladım hocam o zaman üstte @N1cht hocamın dediği Akko Pro'ya yöneleceğim ama Akko CS serisi ile Pro serisi aynı şeyler mi değil mi tam bilmiyorum cahilliğime verin aydınlatma şansınız varsa mutlu olurum.
Hocam bütçeniz nedir?

Bir de switch'ten beklentiniz nedir?

Hocam o zaman Tactile bakacaksınız. Sizi hem sessiz olması. hem de hafif tümsekli hissiyatı çok tamin eder.

Elimde de bir numunesi var ve hoşuma gitti diyebilirim. Bacakları da ince. Rahatlıkla kesebilirsiniz. Gerçekten 5 pinli olmasına takılmayın. Sadece tek farkı o iki tırnak olması. Başka farkı yok.

1735899014270.png

1735899024960.png

Ama mavi üst şeffaf kısmı nedeniyle ledleri biraz renklendirir. Tam. beyaz yerine hafif buzlu mavi yanar mesela. Buna benzer şekilde bazı renkleri değişik gösterebilir. Ama çokça tercih edilen ve beğenilen bir model.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı