İnceleme HUAWEI FreeBuds 6i İncelemesi

Kulaklığın diğer markalardan farklı olmasını sağlayan özelliklerden bahsetmeden önce genel bir teknik özelliklere değinelim:
  • AI Life: Her şeyden önce kulaklığın uygulama desteğinden bahsetmek istiyorum. Kulaklık diğer HUAWEI ürünlerini de kontrol edebildiğimiz AI Life uygulaması ile kontrol ediliyor. Uygulama içerisinde dilerseniz varsayılan EQ profilini, kendi oluşturduğunuz 5 bantlı EQ profilini veya özel olarak HUAWEI tarafından oluşturulmuş EQ profillerini kullanabilirsiniz. Ayrıca uygulama içerisinden ''Düşük gecikme modu'' seçeneğini aktifleştirirseniz en az bir kablolu kulaklık kadar düşük gecikme ile kulaklığınızı kullanabilirsiniz. Bunların dışında AI Life üzerinden kulaklık ile yapacağınız dokunma, kaydırma, basılı tutma gibi dokunmatik kontrolleri özelleştirebilirsiniz. Uygulama hakkında değinecek daha bir kaç konu var fakat incelemeyi fazla uzun tutmamak adına AI Life'ın bize sunduğu son ve en önemli özelliklerden birine değinmek istiyorum. Uygulama içerisindeki bağlantı merkezi bölümü ile kuklalığınızı birkaç cihaza bağlayıp bağlı cihazlar arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapabiliyorsunuz. Bu özelliği kullanabileceğiniz senaryo sayısı oldukça fazla fakat genel olarak dışarıdan eve geldiğinizde, kulaklığınızın bağlantısı telefon ile kesip daha sonra manuel olarak bilgisayarınıza bağlamak sizce de zorsa tüm bu işleri bu özellik sizin yerinize hallediyor ve tam istediğiniz gibi cihazlar arası geçiş yapabiliyorsunuz.​
  • Üstün Dayanıklılık Sertifikaları: Kulaklığın IP5X toz ve IP4X su dayabıklığı var. Bu da demek oluyor ki kulaklığnızı tozlu bir ortamda, havuz kenarında, hafif bir yağmurlu günde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.​
  • Sürücüler: Gelelim bu kulaklığı benim için özel kılan en önemli sebeplerden birine. Tahmin edebileceğiniz gibi bir kulaklık satın alırken genellikle en belirgin beklentimiz kulaklığın ses yönüyle ne kadar iyi olduğu oluyor. FreeBuds 6i ise 4 mıknatıslı 11 mm'lik 14Hz-96KHz frekans aralığına sahip kulak içi kulaklığa göre etkileyici derecede kusursuz bir düzlemsel diyafram bulunduruyor. Tüm bunlar sayesinde son zamanlarda duyduğumuz ''Punchy Bass'' özelliğinin cidden hakkını veriyor. Basları hissedebilmenizi bir kenara bırakacak olursak yine HUAWEI kullanıcılarının deneyimlediği doğal ses üretimini daha öteye taşımışlar. Bunların karşılığında ise Hi-Res Wireless sertifikası almış olması hiç şaşırtıcı değil.​
  • Pil Ömrü: HUAWEI verilerine göre kualklıklar kutu ile beraber 35 saatlik dinleme deneyimi sunuyor. Bu uzun pil süresinin yanında etkileyici bir biçimde hem kulaklıklar hem de kutu göz açıp kapayıncaya kadar şarj oluyor.​
  • Ses Kodekleri: Bu konuda da yine en üst düzey kablosuz kulaklıklarda görmeye alıştığımız bir manzara ile karşı karşıyayız. AAC, SBC, L2HC ve LDAC ile Apple Music gibi loseless audio deneyimi yaşayabildiğiniz platformlarda Bluettooth 5.3 detseği ile cidden özel bir ses kalitesi ile müzik dinliyorsunuz.
    1736770159567.png
1736770174599.png

1736770216001.png

Şimdi gelelim bu kulaklığı 'farklı' yapan özelliklere;
  • Dynamic ANC 3.0: 36 farklı senaryo için eğitilmiş 5KHz'e kadar geniş bir frekans aralığındaki seslerin tamamını yalıtması için tasarlanmış yapay zeka destekli bir ANC özelliği var. Üstelik sadece gürültülerin daha hızlı algılanıp kusursuz bir gürültü engelleme deneyimi yaşayabilmeniz için FreeBuds 5i'ye göre HUAWEI'in verilerine göre 2.4 kat daha güçlü bir ANC gürültü engelleme işlemcisi var.
    1736770782143.png

• Çift yönlü ses kirliliği engelleme: Kulaklığın içerisindeki bir gürültü yalıtımı odacığı sayesinde hem kulaklığınızdan duyduğunuz seslerdeki hem de dışarıdan gelen seslerdeki orta ve yüksek frekanslı ses kirliliklerini yok ediyor.
    1736770686136.png

• Patentli 6'lı Mikrofon Sistemi: Kulakık başına 3 toplamda 6 adet mikrofon ile daha gürültüsüz, net ve kesintisiz telefon görüşmeleri gerçekleştirebiliyorsunuz.
    1736770861834.png

Son düzenleme:
Yaklaşık 5 6 yıldır Buds 4i kullanıcısıyım kaç kere düştü yuvarlandı suya düştü kuma düştü fakat kulaklıkta ne bir hasar ne bir ses kaybı hiçbir şey yok hala kullanıyorum ilk günkü gibi her şey, cidden TWS konusunda Huawei'den üst yok. Güzel inceleme elinize sağlık.

Yaklaşık 5 6 yıldır Buds 4i kullanıcısıyım kaç kere düştü yuvarlandı suya düştü kuma düştü fakat kulaklıkta ne bir hasar ne bir ses kaybı hiçbir şey yok hala kullanıyorum ilk günkü gibi her şey, cidden TWS konusunda Huawei'den üst yok. Güzel inceleme elinize sağlık.
Görüşleriniz için teşekkürler. HUAWEI için günümüzdeki çoğu marka gibi planlı eksitme uygulamaması cidden oldukça olumlu.

Artık tıpalı kullanmak istemediğim için bu modelden vazgeçmiştim. Çünkü tıpalının ses izolasyonu nedeniyle biraz tehlikeli şeyler yaşanabiliyor yolda vs yürürken. O nedenle Sundpeats Air5 tercih ettim. 6i ile çok benzer özelliklere sahip ama yarı açık kulaklık düşünenlere tavsiye ederim. Özellikle mikrofon konusunda çok iddialı.

Artık tıpalı kullanmak istemediğim için bu modelden vazgeçmiştim. Çünkü tıpalının ses izolasyonu nedeniyle biraz tehlikeli şeyler yaşanabiliyor yolda vs yürürken. O nedenle Sundpeats Air5 tercih ettim. 6i ile çok benzer özelliklere sahip ama yarı açık kulaklık düşünenlere tavsiye ederim. Özellikle mikrofon konusunda çok iddialı.
Tabii ki sizin tercihiniz ama Freebuds 6i'de dış farkındalık modu da mevcut. Oldukça da iyi çalışıyor açıksası.

Tabii ki sizin tercihiniz ama Freebuds 6i'de dış farkındalık modu da mevcut. Oldukça da iyi çalışıyor açıksası.
Evet onun benzerini oyuncu kulaklığımda deneyimliyorum. Bunun dışında biraz da kulak sağlığı, uzun süre kullanımda verdiği rahatsızlıktan dolayı da tıpalılar eleştirilere maruz kalsa da en iyi ses izolasyonunu da tıpalı kulaklıklar sağlıyor. Özellikle spor esnasında yoğun tempoda kullanırken çok bariz hissettim tıpalı kulaklığın yaşattığı negatif durumu. İnsan kulağı çok uzun süre bu şekilde havasız kalabilecek şekilde bir yapıya sahip değil. Havasız kaldığı her dakika bakteri sayısı katlanarak artıyor maalesef. Çoğu insan da hiç umursamıyor elbette bunu. Bu arada ürüne bir şey demiyorum. Fiyatına nazaran hemen hemen ihtiyaç duyulan ve hayatı kolaylaştıran tüm özellikleri kendinde barındırıyor.

Evet onun benzerini oyuncu kulaklığımda deneyimliyorum. Bunun dışında biraz da kulak sağlığı, uzun süre kullanımda verdiği rahatsızlıktan dolayı da tıpalılar eleştirilere maruz kalsa da en iyi ses izolasyonunu da tıpalı kulaklıklar sağlıyor. Özellikle spor esnasında yoğun tempoda kullanırken çok bariz hissettim tıpalı kulaklığın yaşattığı negatif durumu. İnsan kulağı çok uzun süre bu şekilde havasız kalabilecek şekilde bir yapıya sahip değil. Havasız kaldığı her dakika bakteri sayısı katlanarak artıyor maalesef. Çoğu insan da hiç umursamıyor elbette bunu. Bu arada ürüne bir şey demiyorum. Fiyatına nazaran hemen hemen ihtiyaç duyulan ve hayatı kolaylaştıran tüm özellikleri kendinde barındırıyor.
Teşekkür ederim görüşleriniz için. Bahsettiğiniz konularda size kesinlikle hak veriyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı