Birincisi; Apple geçiş sürecinde. ARM platformuna geçilecek. Intel modeller uzun süre desteklenecek tarzı yorumlar bulunsa da, eski bir Mac kullanıcısı olarak, buna şahsen katılmıyorum. Macbook alacaksan, ARM islemcili modellerin çıkmasını beklemelisin. Ben olsam Intel makineye 10k + para harcama riskine girmezdim..
İkincisi; Macbook'un fiyat performans konusunda çok kötü olduğunu düşünüyorum. Sadece malzeme kalitesi bir tık daha iyi diye, satın almaya değmez. Eğer lüks bir cihaz istiyorsan, X1 carbon tarzı modelleri öneririm.
Üçüncüsü; ARM islemci performanslı değil. Yazılım, donanım uyumu da bir noktaya kadar kurtarır.. Fakat bunun mobil islemci oldugunu bence unutmamak gerekiyor.
Dördüncüsü; Yeni Apple cihazlarda zaten kısıtlı olan upgrade imkanı tamamen engellendi. Çoğu komponent anakarta lehimli.
En önemlisi de, Apple'ın yeni MacOS sürümlerini, gücü yeten cihazlara vermiyor olması. 2011 model Imac cihazımda, aldığım son sürüm, MacOS High Sierra.. Oysa ki, sistemimde i7 CPU ve 16 GB RAM mevcut. Güncelleme desteği 6 yılda sona ermiş.. Uzun bir süre fakat PC'de güncelleme için Apple'ın eline bakmıyorsun.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar..