Huawei Mate 10 Pro yağmurda ıslandı

Telefonun IPX7 sertifikası var. Bildiğim kadarıyla 7 metre suya girip çıkabilir demek. Telefonun orijinal olduğuna emin misiniz? Normal değil çünkü bu durum.
Yanlış biliyorsun internetten kontrol etmelisin o 7 7 metre anlamına gelmiyor yani telefon orjinal sorun yok o konuda.
Bir kac damla su geldi dersen oyle derler tabi. Garantiye tekrar ver ne sorunu varsa soyle ama 3-4 damla deme yani. Onlar bulsun. Belki su kacmasindan degildir o sorun baska bir seydendir.
Yok kesinlikle şudan dolayı oldu ona çok eminim o konuda bir şüphem yok. Sizce sorun soketle ilgili mıdır yoksa ekran gitmiş mıdır çünkü şuan hiçbir sorun yok performansı ile ilgili 3dmark ve geekbench yaptım performans düzgün.
Hocam birkaç damla su gelmesiyle bozulması imkansız. Telefonun büyük ihtimalle su altı sertifikaları vardır. Ya telefonun orijinal değil ya da başka bir hatadan kaynaklanıyor.
Hocam telefon orijinal o konuda sorun yok faturasıda her şeyi de var Huawei kayıtlı cihaz. Bende bundan önce S7 vardı onda IP68 sertifikası vardı onla havuza girdim suya sokt sabunla yıkadım hiçbir sorun olmuyordu bunda 67 var diye hiçbir şekilde ne suya soktum ne havuza ama bir yağmur yağdı telefon uçtu bende anlıyorum
Sadece ekranda sorun olduğunu sanmıyorum.

Garantiyede boşuna vermeyin ki her türlü ''Kullanıcı Hatası'' diyorlar.

Bilidindik bir yere gösterin sarj giriş yerinde ve telefon ahizesindede sıkıntı olabilir gibi.
Hayır Huawei destek uygulaması ile mikrofon ve diğer fonksiyonları kontrol ettim ahizede sorun yok ama alt kısımda 2 mikrofonu bulunuyor cihazın birinde ses boğuk geliyor tek sorun bu şarjıda denedim herhangi bir sorun yok aynı şekilde batarya performansınıda izledim bire bir aynı değerleri vermekte.
Dostum merhaba telefonculuk yapmış biri olarak konuşacağım arkadaşların bazıları biraz mesaj kasmaya gelmişler. Ekran ile düzelir demek yanlış olur çünkü ekranı bozduğunu bilemezsin. Anakartındaki herhangi bir entegreyi de bozmuş olabilir. Kendi servisi yerine güvenilir bağımsız servise gidip bir kontrol ettir önce istersen. Sonra kendi servisine gidip bir de orada kontrol ettirip fiyat al. Eğer ekran değişimi yapılmadan çözülebilirse herhangi bir güvenilir servisten de yaptırabilirsin.
Hocam şöyle ben sordum Huawei servise internetten canlı chat yolu ile yetkili servis harici açılma durumunda yetkisiz müdahale der yapmazlar dedi bende o yüzden korktum şahsen şimdi orijinal parçayı yetkili harici takamaz. Sizce sorun nedir hocam detaylı ca şöyle telefonun alt kısımdan bir yatay şekilde bir parmak alt kısımda da yatay sekilde bir parmak kısmı dokunmatik algılamıyor ve garip bir biçimde sanki eski televizyonlarda olur ya hocam scart kablosu biraz gevşer televizyonda piksellenme belli olur renkler kaçar gibi benim telefonda da piksel çizgileri belli olmakta ve alt kısımda çok parlaklik açınca sorun olmakta ve birde altta bulunan 2 mikrofondan biri sesi cızırtılı ve boğuk alıyor harici olarak batarya, işlemci, ekran kartı ya da diğer fonksiyonlarda sorun yok sizce kablolarda mi sorun oluşmuştur yoksa ekranı değiştirmek zorunda mı kalırız ve son olarak kablolarda oksitlenme sebep olduysa ne kadara oksit temizlenir ve düzgün çalışır hale getirilir. Şimdiden yardımın için teşekkür ediyorum.
Sadece ekranda sorun olduğunu sanmıyorum.

Garantiyede boşuna vermeyin ki her türlü ''Kullanıcı Hatası'' diyorlar.

Bilidindik bir yere gösterin sarj giriş yerinde ve telefon ahizesindede sıkıntı olabilir gibi.
Cihazda garanti yok hocam 4 senelik alet sadece orijinal parça için yetkili servise götürmek istedim eğer normal bir telefoncu bakarsa yetkisiz müdahale diyicekler biliyorum eskiden yaşamıştım. Ayrıca önerin için teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Şimdi şöyle anakart üzerindeki herhangi bir bölümü bozmuş olabileceği için kontrol lazım. Suya fön makinesi tutmak yerine pirince koymak daha iyi. Kısa devre yapmış olabilir herhangi bir yeri. Hiç beklemediğiniz bir sorun çıkabilir mesela titreşimi çalışmaz vb. Birden fazla servise gösterin dedim çünkü direkt ekran anakart entegresi falan kitlemeye çalışmasınlar. Güvenilir bir yer ve kendi servisi kontrol ettirmek iyi olur.
 
Bunun bir benzeri benimde başıma geldi. Ekran dokunmatiğinin sıkıntısı yoktu fakat ghost screen sıkıntısı çıkmıştı ve ahizenin sesi önemli ölçüde azalmıştı.

Cihazınızla doğrudan Huawei ilgilenecek ise yaptırın, ileride cihazda başka sorunlar yaşanmaması için.

Başka sorunlar cihaz detaylıca açıldıktan sonra belli olur, her ihtimale karşı 1000 TL hazırda tutmanızda fayda var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı