Huawei Matebook 13 bootable seçeneklerinde USB içeriği görünmüyor

yunusilk

Hectopat
Katılım
18 Nisan 2020
Mesajlar
245
Çözümler
1
Merhaba.
Huawei Matebook13 2021 Ryzen7 Vega10 bilgisayarıma Ubuntu yüklemek için USB hazırladım. Ancak boot seçeneklerinde USB içeriği boş görünüyor. Bilgisayar USB'den başlamıyor bir türlü.

Bu konuda fikri olan var mı?

USB yansısını Rufus ile hazırladım. ISO dosyasının bütünlüğünü kontrol ettim. UEFI seçeneğini seçtim. Yazmaya onay verdikten sonra ISO şeklinde hazırla seçeneğini seçtim. Bilgisayar bu şekilde başlamayınca dd olarak yazdır seçeneğini de denedim. Bilgisayarı yeniden başlatırken doğrudan USB'den başlatmak için F12 tuşu ile USB'den başlatmayı da denedim. Gene USB'den başlamayıp grup ekranına döndü. Bilgisayarda şu Windows 10, Ubuntu D'de ve Manjaro yüklü durumda. Hepsini silip Ubuntu resmi dağıtım kurmak istiyorum.

Ek bilgi: Rüfus'da Fat 32 seçili, bios ayarlarda secure boot kapalı. Bilgisayarı usb'den başlatma kısa yolu f12 ile sistemi açtığımda bootable seçeneklerinde usb karşısında iso yansısını ismiyle görebiliyorum. Ama seçip başlattığımda usb'den başlamıyor.
 
Son düzenleme:
Dosya sistemi olarak "FAT32" seçtiniz değil mi? FAT32 seçili durumdaysa ve hala sorun yaşıyorsanız Secure Boot'u kapatın.
Evet Fat32 seçili, secure boot da kapalı. Ayrıca çok anlamlı olmasa da secure enable'ken de denedim. Gene de boot seçeneklerinde usb karşısı boş ve ilk sıraya alsam da usb'den başlamıyor maalesef
 
MBR-BIOS olarak yazmadınız değil mi?
Yazmamışsınız, birde CSM açıp dener misiniz? Birde Legacy USB Support varsa onu da açın.
 
MBR-BIOS olarak yazmadınız değil mi?
Yazmamışsınız, birde CSM açıp dener misiniz? Birde Legacy USB Support varsa onu da açın.
Hayır GBT seçtim. CSM nedir bilmiyorum.

UEFİ (CSM yok) bunu seçmişim. Rüfusu ekteki görseldeki ayarlarla yazdırdım. Bir de

MBR (Bios ya da Uefi) ayarıyla yazdırıp deneyeceğim. (denedim olmadı)
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (33).png
    Ekran Görüntüsü (33).png
    180,2 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı