Çözüldü Huawei Matebook 13 SSD değiştirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

traducteur

Hectopat
Merhaba. Açıkçası bilgisayardan pek anlamayan birisiyim ve bir hata yaptım Matebook 13 aldım 256GB. Sonra bazı yorumlarda ve incelemelerde SSD değişmiyor gibi yorumlar gördüm. Ben kendim yapamıyorsam da ileride bir bilgisayarcıdan vs yardım alarak örneğin 1TB ya da 2TB ile değiştiremez miyim? Ya da olmuyorsa sebebi nedir?

Dışardan takacağımız 1-2TB harici disklere uygulama, oyun vs yükleyebilir miyiz? Bilgisayarın kendi hafızasıymış gibi kullanabilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Değiştirilebiliyor fakat sizin eliniz bu işlere yatkın değilse bir bilen ile birlikte yapın, çünkü bu tür cihazlar çok hassas oluyor.

M.2 NVMe SSD destekliyor, kendi sitesinde 512GB demiş ama 2TB'da takabilirsin.
s1.PNG

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Değiştirilebiliyor fakat sizin eliniz bu işlere yatkın değilse bir bilen ile birlikte yapın, çünkü bu tür cihazlar çok hassas oluyor.

s1.PNG

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çözüm

Eki Görüntüle 493755

Peki arka kapak orayı yapıştırıcıyla vs tutuyor değildir, değil mi?
Sanki SSD en kolay çıkan parça gibi görünüyor. Üstünden herhangi bir kablo, soğutma borusu vs geçmiyor?
(Gördüğüm o ama dediğim gibi anlamadığım için emin olmak istiyorum. )

Bir de harici 2TB disk kullansak uygulama, oyun vs kurabilip, bilgisayarın bir sürücüsü gibi kullanabilir miyiz?

Kapak yapışkanlı değil tırnaklı.
X modelinin üstünde soğutma bloğu var fakat bu modelde yok yani kolay çıkıyor.

Harici HDD gibi bir şey diyorsunuz herhalde oyun, program kurulabilir fakat bilgisayarın içindeki sürücüsü gibi rahat bir çalışma ortamı sunmaz, dizüstünün mantığına ters.

Son olarak bilmediğimden ve emin olmak istediğim için sormak istedim. Kendileri YouTube sayfaları da dahil sorduğumda SSD değişemez dediler. Bu satış taktiği mi ya da başka bir sebebi olma ihtimali var mı?

Son merak ettiğim konu ise PCI SSD olarak izlediğim videolarda 2 farklı görüyorum. Birisinde vida var, birisinde yok mesela direkt oturtuyorsunuz. Bu farkı nasıl bilebilirim kendi bilgisayarım hangisi veya uyumunu nasıl öğrenebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yorumlar kısmında soru ve cevap bulunuyor. Başka bir kaç videoda daha duydum ama çok video izlediğim için şimdi hangi videolar ve hangi dakika hatırlamıyorum.

Sattıkları cihazı bilmiyorlar bu nasıl firma.
s1.PNG

s2.PNG

PCIe arabirimli NVMe SSD işte, neden değişmesin?
csm_MG_3889_657bf983f4.jpg

Hatta yukarıdaki videoda sökülen SSD bu;

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı