Huawei Matebook 13'a Chrome OS kurulur mu?

@dmrc1441 👍
@dmrc1441 Aklıma bir şey takıldı. Bu işlem aslında legal bi yol olmadığından ikincil bir gmail hesabıyla giriş yapmamı önermiş. Aslında her zaman kullandığım gmail hesabıyla devam etmek istiyorum ama çok mu risk almış olurum.
 
Son düzenleme:
@dmrc1441 Merhaba tekrardan. Dün gece kurulmu hallettim, bu sabah da inceledim biraz hoşuma gitti gayet, çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.
Sadece, koyu temayı nasıl aktif edebilirim onu bulamadım. Chrome temalardan koyu seçince youtube ve google beyaz kalmaya devam ediyor. Dark Theme for YouTube eklentileriyle de olmadı. Force dark mode ayarlarına erişemedim. Bu konuda bir bilginiz var mı acaba ?
 
Öncelikle tebrik ederim biraz zor bir kurulumu tamamladığın için karanlık mod, vb ayarlamalar için bu makaleyi inceleyebilirsin.
Bir de işletim sistemine dair bir screenshot atarsanız sevinirim.
 
@dmrc1441 teşekkürler makaleye bakacağım hemen. Pil tasarufu için ne gibi ayarlar önerirsiniz ?
Linux araçlarından TLP yi kurup aktif ettim biraz fark etti sanırım pil ömrü açısından ama hala biraz daha uğraşıp iyice tasaruflu hale getirilmesi gerekiyor gibi hissettim. Çünkü 2 saat 15 dk lık kullanım sonucunda %100 den %50 ye düştü. Chrome OS da zaten arka planda bi windows'a kıyasla hiç hizmet çalışmıyor diyebiliriz. Bu pili yiyen ne anlamış değilim.

Screenshot 2021-12-09 at 01.07.53.png
 
Huawei değil ama deneyimlemiştim.
Hiçbir Linux distrosu dahi çalıştıramayan laptopa kurmuştum. Birkaç sorunları olmuştu ama çoğu laptoptan kaynaklı arayüz olarak, Android uygulamalarını çok iyi çalışıyor, Linux terminal desteği tatmin etti, ekosistem bakımından yarıyolda bırakmıyor, hatta Windows uygulamalarını bir şekilde çalışıyor (crossover sayesinde) iyi fakat güzel bir depolama alanı bırakmanı tavsiye ederim en az 64 GB.
Eğer yüklemek istiyorsan bir bilgi birikimi ve öz güven gerekebilir.
Ben stok ChromeOS'u önermem. Cloudready daha performanslı.
Stok ChromeOS normalde yanlızca Chromebooklar'da çalışır ancak sen başka yollarla kurduğun için performans kaybı oluyor. Cloudready daha iyi zaten iki sürümde Google geliştiriyor.
Cloudready daha hafif.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı