Huawei Matebook D15 laptopta performans modunda kasma oluyor

vazquezz

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Dostlar, Huawei Matebook D15 kullanıyorum. FN + p yaparak performans moduna alıyorum, her şey güzel gidiyor. Ancak 5-10 dakika sonra, örneğin 200-250 FPS alıyorsam, bu FPS 50-60'a kadar düşüyor. Bir arkadaşa sordum, bana "Windows 10 sürümüne geç, öyle dene" dedi. Ben ise bunun termal macundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını düşünüyorum. Çünkü her zaman böyle olmuyor; mesela 1 saat oynuyorum, kasma olmuyor ama 1 saat 10. dakikasında tekrar kasmaya başlıyor. Ne yapmam gerek?

@efebatiin

Son düzenleme:
Cevabı uzun süredir arıyorum hocam, o yüzden etiketleyip rahatsız ettim kusuruma bakma. Sadece şu sorunun sebebini çözmek için can atıyorum ama bir türlü bulamıyorum...

Sorun değil hocam laptoptan anlayan en iyi ikiliyi etiketledim :D

Hocam sıcaklık düşük yani soğutucu var yüksek modda kullanıyorum her zaman ve fazla bir ısınma olmuyor. Her oyunda bu sorunu yaşıyorum.

Sıcaklıklar kaç ama düşük diyorsunuzda belki yüksek? Bu yüzden cihaz throttle yapıyor olabilir. Bu durum sadece performans modunda mı yaşanıyor?

Sıcaklıklar kaç ama düşük diyorsunuzda belki yüksek? Bu yüzden cihaz throttle yapıyor olabilir. Bu durum sadece performans modunda mı yaşanıyor?

Sıcaklıklar kaç olduğunu maalesef bakmadım yani Denetim Masası'na bakıyorum CPU 60-70 arası geziniyor. Dengeli modda bu durumları yaşamıyorum ısınma sorunu olmuyor dengeli modda fakat performans modunda 5 - 10 dakika FPS'im yükseliyor sonrasında düşüyor konuda da bahsettim.

Sıcaklıklar kaç olduğunu maalesef bakmadım yani Denetim Masası'na bakıyorum CPU 60-70 arası geziniyor. Dengeli modda bu durumları yaşamıyorum ısınma sorunu olmuyor dengeli modda fakat performans modunda 5 - 10 dakika FPS'im yükseliyor sonrasında düşüyor konuda da bahsettim.

Performans moduna alınca daha fazla güç harcıyor, frekansı yükseltiyor ve ısınıp throttle a giriyor diye yorumladım aklıma başka bir şey gelmedi.

Performans moduna alınca daha fazla güç harcıyor, frekansı yükseltiyor ve ısınıp throttle a giriyor diye yorumladım aklıma başka bir şey gelmedi.

Yani bu durumda ne yapmam gerek? Termal macunu yenilediğimde bu sorun ortadan kalkar mı? Bu sorun her zaman olmuyor; dediğim gibi, bir gün oluyor, bir gün olmuyor, bazen 1 saat sorunsuz oynayabiliyorum, bazen 1 saat içinde kasmaya başlıyor. Gerçekten değişik bir durumun içindeyim ve artık kesin bir çözüm bulmak istiyorum. Tek isteğim bu sorundan kurtulmak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı