Huawei mateview 28" ekranı gidip geliyor

HeimdallX2

Megapat
Monitör
Huawei Mateview 28"
Merhaba, normal ofis kullanımımda mateview 28 kullanıyordum. Monitöre Matebook 14 laptop Type-C ile bağlı. Monitörün orijinal adaptörünü kullanıyorum. Bugün her zamanki gibi çalışırken monitörün ekranı bir anda gitti ve karardı. Fişini çıkardım geri taktım, Huawei logosu geldi iki saniye sonra geri gitti. Otuz saniye sonra iki saniyeliğine ekran geri geldi ve yine gitti. Monitörün güç tuşuna basınca ekran iki saniyeliğine geliyor ve geri gidiyor. Güç tuşuna uzun basarak monitörü sıfırladım fakat değişen bir şey olmadı. Muhtemelen donanımlar bir sorun bu ama daha önce bu sorunu yaşayan ve servise gitmeden çözen olabildi mi acaba?

Not: Güç kablosunda bir sıkıntı yok monitöre güç geliyor ve aslında ekrana görüntü gelmese de çalışmaya devam ediyor.

Monitörün kendi işletim sistemi olduğu için pc bağlanmadan dahi çalışabiliyor kendi kendine. Yani type-c ile bilgisayarı bağlamadığım zaman dahi ekran gidip geliyor bu şekildi. HDMI ile denemem de bir sonuca ulaştırmayacak kısacası.

Anladım. HDMI önermemin sebebi, Type-C'nin DisplayPort tabanlı olması ve DP'de de böyle sorunların ortaya çıkabilmesiydi. DP statik elektriğe ya da kalitesiz kabloya çok duyarlı bir port, en küçük şeyde ekran anlık kapanıp açılabiliyor bu nedenle.

Bence Huawei Desteğe başvurun. İstanbul'daysanız direkt Huawei mağazalarına da götürebilirsiniz. İyi bir servisleri var diye duymuştum.

Anladım. HDMI önermemin sebebi, Type-C'nin DisplayPort tabanlı olması ve DP'de de böyle sorunların ortaya çıkabilmesiydi. DP statik elektriğe ya da kalitesiz kabloya çok duyarlı bir port, en küçük şeyde ekran anlık kapanıp açılabiliyor bu nedenle.

Bence Huawei Desteğe başvurun. İstanbul'daysanız direkt Huawei mağazalarına da götürebilirsiniz. İyi bir servisleri var diye duymuştum.
Maalesef Istanbul'da da değilim KVK ile uğraşmam gerekecek. Cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

sorunu çözebildiniz mi

Öncelikle yaşadığım şehirdeki KVKK Huawei monitör tamiri yapmıyorlarmış. Neyseki KVKK'ya gitmeden bu bilgiyi Huawei'nin müşteri hizmetlerini arayarak öğrendim. Müşteri hizmetleri ilgili ve rahatlatıcı.

Daha sonrasında monitörü yönergeleri takip ederek anlaşmalı kargo aracılığıyla İstanbul'a gönderdim. Uzun sayılmayacak bir süre içerisinde monitörün ana kartını garanti kapsamında değiştirip geri gönderdiler. Kargoya giderken harcadığım taksi masrafı dışında masrafım olmadı. Monitör geri geldiğinden beri çok ısınmasın diye parlaklığını %85-90 ayarında kullanıyorum. Parlaklığı fulleyince aşırı ısınıyor alt tarafları.

Ben ürünün ikininci sahibiyim, ilk sahibi fatura ve garanti belgesinin üzerinde tc kimlik numarası olduğu için göndermedi garanti belgesini, bu durumda ne yapmam gerekiyor.

Ben ürünün ikininci sahibiyim, ilk sahibi fatura ve garanti belgesinin üzerinde tc kimlik numarası olduğu için göndermedi garanti belgesini, bu durumda ne yapmam gerekiyor.

Mesajınızı geç gördüğüm, kusura bakmayın. Sanıyorum garanti belgesine gerek yok ürünü servise göndermek için. En doğru bilgi için Huawei müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz ama hatırladığım kadarıyla ürünün kaydını seri numarası üzerinden görüp doğrulayabiliyorlar. Geçmiş olsun bu arada.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı