Hürjet Motoru Çalıştırıldı!

15 temmuzda satışa çıkarılan zırhlı araçları şirket parasını ödeyip sattığı ülkeden geri aldı, işçileri gizlice gecenin bir vakti fabrikaya çağırıp entegrasyon işlemlerini tamamlattı. Herhangi bir plaka koymadan en kritik yerlere göreve yollandı. Yani demem o ki, bu ülkede gerek a kişisi gerek b kişisi seni beni korumak için canını dişine takmış, tabiri caizse köpek gibi çalışıyor. Bu da onun bir örneği. Kimi desteklediğiniz, hangi insanı sevdiğiniz emin olun benim veyahut başka birinin umurunda bile değil. Ama bu projeye çamur atacak atamazsınız. Bu projeye birisi çamur atacak.. Atamazsınız. Çamur atan kişiyle dağdaki terörist birdir gözümde.
 
Devleti devlet yapan halk olduğu için katılmıyorum, ki devletin sahibi de yine halktır. İstediğine inanabilirsin, konu özü yine bir şeylerin yapılması ve alakasız mesajların gelmesi. Şaşırmıyorum artık. Bu platformda her türlü insan var sonuç olarak.

İstediğine inanmakta özgürsün ama içi dolu şeylere inanmanı öneririm. Mesela yukarıdaki görseldeki gibi gerçek ve somut şeyleri görmekle başlayabilirsin. :)

Hükümet ve devlet kavramını ayıramayanlara laf anlatmakla uğraşıyorum, bana da yazık...
Benim görüşüme niye saygı duyamıyorsun? Ben böyle inanıyorum diye beni aşağılıyorsun. Yazık sana.
 
Benim görüşüme niye saygı duyamıyorsun? Ben böyle inanıyorum diye beni aşağılıyorsun. Yazık sana.
Devletin projesi değil de hükümetin projesi olarak lanse edip videoda gördüğün binlerce insanın emeğini, gecesini, gündüzünü hiçe sayarsan sana saygı duyamam.

O projeler bizim vergilerimizle yapılıyor. Yani vergilerin boş işler için değil ülke için kullanılıyor bu örnekte ama bil ki boş işler için de çok fazla kullanıldığı yerler var. Bence sen gidip biraz da onlar için sesini çıkartmalısın.
 
Arkadan bakınca dolu ve evrilmeye hazır bir tasarımı olduğu anlaşılıyor. Türkiye bir yarım adadır ve 3 tarafı denizlerle kaplıdır. Akdeniz, Kardeniz ve Ege'de gelişmiş platformlarının ömrünü harcamalı ve güney gibi uçak tehdidinin neredeyse olmadığı bölgeye ise hem terörle mücadelede hem de devriye için böyle bir platformun olması elzemdir. Bu jetin ileride SU-25 gibi yakın hava-yer desteği modeline evrileceğine inanıyorum umarım başarabilirler yapan mühendis sayısı biraz az gibi geldi proje o yüzden geç ilerliyor herhalde. Bütün kaynağın MMU'ya yatırılması normal.

Burnuna AESA radar, full glas kokpit, lazer güdümlü/akıllı mühimmatlar ve roketler takılırsa bu uçağın nasıl efektif olabileceğini düşünemiyorum bile.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Geçen sene Gürcistan'daki fabrikada yatan SU-25'leri inceleyen TUSAŞ müdürü Temel Kotil alıp içini dolduracak zannetim ama Hürjet'e odaklandılar çok iyi bir şey yaptılar. SU-25 artık tasarım olarak modern ihtiyaçlara cevap verebilecek bir tasarım değil.
Su-25-1-780x470.jpg
 
Son düzenleme:
@apranax91 Katılıyorum. Kaynakların çoğu MMU'ya aktarıldığı için istenilen hız yakalanamadı ama yine de ilerlediğini görmek sevindirici.

Akıllı mühimmat ve lazer konusunda fazlasıyla iyi durumdayız, full glass kokpit ile de batı standartlarını yakaladık. Şu an tek eksik AESA radar, onu da yaparsak koyacağımız platform sayısı devasa olacağı için çok büyük bir yol kat edeceğiz.

Amaç SU-25 gibi başarılı bir CAS uçağının modernini Türkiye ihtiyaçları doğrultusunda yapmak. Hayırlısı olsun diyelim.
 
Hayırlı uğurlu olsun. Geç oldu. Umarım güç olmamıştır. Savunma işinde iyi gidiyoruz umarım diğer teknolojik alanlara da yansır bu. (Arçelik TV'lerine saygılar burdan büyük yol kat ettiler.)
 
Bu gibi sistemler bizim bağımsızlığımızı koruyor ve koruyacak.
Rejimi koruyor demek daha doğru olur. Yüksek faiz ile borçlanmadıkları Arap ülkesi kalmadı neredeyse, hangi bağımsızlık?

Yine de ülkemize hayırlı olsun.

Mevcut hükümetin yapılan projelerden ekmek yemesinden rahatsız oluyorlar.
Mantığa bak, sanki CB üretiyor uçakları. SSB başkanı her projeyi RTE önderliğinde... diyerek paylaşıyor, projeleri siyasi ranta çevirmiş durumdalar. Üstelik, Milgem, Atak, Altay vs gibi projeler de eski hükümetler zamanında kalma projeler.

Gelişmiş ülkelerde işler bu şekilde yürümüyor ve olması gereken de bu. ABD kimse F-35 şunun döneminde üretildi ya da şu köprü bunun döneminde yapıldı diye oy vermez, hiçbir lider de ben uçak ürettim, köprü yaptım diye propaganda yapmaz.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı