testocagan
Picopat
Daha fazla
ıudbasuvfhsa kahkaha attımEki Görüntüle 1814408
Bence bazı şeyleri çok iyi anlatıyor.
ıudbasuvfhsa kahkaha attımEki Görüntüle 1814408
Bence bazı şeyleri çok iyi anlatıyor.
Atsız'dan yine de daha iyi. Türk şiirine önemli katkıları var çünkü. Siyasal görüşleri beni alakadar etmiyor. Savunmuyorum çünkü. Yine de dediğim gibi istediğin kadar ağlamakta özgürsün ama atsız bir ırkçıydı ve tarihe en ufak katkısı olmadan silindi gitti. Anca arada yakınları falan anıyordur adamı. Gerçekler bunlar.
Ne alınganlığı dostum? Konu sahibi yanıtladığım o mesajda bildiğin bunu demiş. Ayrıca ağır konuşuyor olmak alınganlık değil. Gidip de bir ırkçıya (atsız'a) naif kelimeler sarf edecek değilim yani.
Neden Arap olan herkese düşmansınız?aynı şekil katılıyorum hitlerin yan sanayi versiyonu bazı tiktok editi izleyen arkadaşlar 2 şiir ile gaza gelmiş herhalde (arap düşmanıyım)
Türk tarihini araştırdığınız zaman Türk'lerin Türk'lerden başka dostu olmadığını anlarsınız zaten, araştırmak çok zor değil.
Türklük basit bir şey değildir. Kendini Türk hisseden herkes Türk olamaz. Türk olmayan kendini Türk hissedemez. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bu sözü kucaklayıcı bir sözdür sadece. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan insanlar için söylenilen bir sözdür.Bu tarz yazarları gördükçe atamın dehasını daha iyi anlıyorum. Ne mutlu türküm diyene. Kendini Türk sayan herkes türktür. Bunlara kalsa Türk olmayan herkesi kovarlar ülkeden.
Bak bu çok ince bir çizgi. Bende bu düşünceyi savunurum ancak kurtuluş savaşında vatan için savaşan Türk olmayan kişileride unutmamak lazım. Ondan önceki dönemde ise Osmanlı'ya yardım eden devşirmeler ve gayri müslimler var. Tabii bunların bir de isyan edenleride var yani işin içinden çıkılmıyor.
Türklük basit bir şey değildir. Kendini Türk hisseden herkes Türk olamaz. Türk olmayan kendini Türk hissedemez. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bu sözü kucaklayıcı bir sözdür sadece. Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan insanlar için söylenilen bir sözdür.
Hocam kendini Türk hisseden herkes Türk'tür sözü direkt Türkçü ideolojiye yanlıştır zaten. Hocam kendinizle çelişiyorsunuz. O Suriyeliler'de zamanında Osmanlı vatandaşıydı ve beraber yaşıyorduk? Onlara neden bi anda karşı oldunuz mesela? Öyle bi ırka karşı olayım diğerini kucaklayım diye bir şey yoktur. Ya hiçbirini ırka göre yargılamayacaksın ya da yargılayacaksın. Bu öyle basit bir mevzu değil.Basit bir şey değildir zaten sözlerim yanlış anlaşıldıysa kusura bakmayın. Bahsettiğim modern dünyada milliyetçilik akımının önemini yavaştan yitirdiğidir. Milliyetçilik yerine Atatürk'ün uyguladığı gibi türklüğü unutturmicak ancak herkesi birleştirecek bir politika daha mantıklı olur. Ayrıca bu sözün kast ettiği kişiler yüz yıllardır Anadolu'da yaşamış farklı etnik kökenli insanlardır. Allah'ın afganistanından gelen adama ben Türk demem.
Hocam kendini Türk hisseden herkes Türk'tür sözü direkt türkçü ideolojiye yanlıştır zaten. Hocam kendinizle çelişiyorsunuz. O suriyeliler'de zamanında Osmanlı vatandaşıydı ve beraber yaşıyorduk? Onlara neden bir anda karşı oldunuz mesela? Öyle bir ırka karşı olayım diğerini kucaklayım diye bir şey yoktur. Ya hiçbirini ırka göre yargılamayacaksın ya da yargılayacaksın. Bu öyle basit bir mevzu değil.
İlk metinle başlayalım:İsmet Paşa'yı çok sever ve saygı duyarım öncelikle yanlış anlaşılma olmasın. İnönü zamanında ATSIZ'a yapılanlar var. Komünist yazarların bi anda ATSIZ'ın üstüne çullanması var.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.