Hukuk bölümü kazanmak için hangi derslere ağırlık verilmeli?

Elmas aykut

Hectopat
Daha fazla  
Eşit ağırlık seçtim ve en iyi bölüm hukuk gibi görünüyor. Devlet üniversitesine girebilmek için ne yapmam gerekli? Kazanmak çok zor mu? 10. sınıftayım notlarım bayağı kötü ama 11 ve 12 de dershaneye gideceğim. Hangi derslere ağırlık vermeliyim? Matematikden özel derse gerek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eşit ağırlık seçtim ve en iyi bölüm hukuk gibi görünüyor. Devlet üniversitesine girebilmek için ne yapmam gerekli? Kazanmak çok zor mu? 10. sınıftayım notlarım bayağı kötü ama 11 ve 12 de dershaneye gideceğim. Hangi derslere ağırlık vermeliyim? Matematikden özel derse gerek var mı?
Matematik ve türkçe 11 ve 12. sınıfta taktiksel ve sistemli çalışırsanız zor bişey değil matematikte temelden başlayın yavaş yavaş acele etmeden

Kazanmak çok zor mu?
Önünde iki yıl olduğu için şu an için zor değil, sadece çalışman gerekli.
Hangi derslere ağırlık vermeliyim?
AYT kısmını 11-12'de halledersiniz, şimdilik TYT matematik ve Türkçe ile yavaştan başlasanız yeterli olur. İsterseniz fen de bakabilirsiniz.
Matematikten özel derse gerek var mı?
Eğer yeterli eforu sarf ederseniz kendiniz de öğrenebilirsiniz. Bir sürü başlangıç kitabı var, onlardan birkaçını alıp yaz tatilinin sonuna kadar bitirseniz güzel olur.

TYT Matematikten en kötü 25 civarında çıkartman lazım. Senin şimdi yapman gereken TYT Türkçe ve matematiğe çok çok ağırlık vermek. Bu dönem bittiğinde Türkçe'den 30, matematikten de 15-20 yapabilir civarına gelmeniz lazım ki AYT dersinizi kafanızı vererek dinleyebilesiniz.

Günümüzde hukuk kazanmak çok kolay oldu artık ama istediğiniz üniversiteye göre değişir. Mesela Kırklareli Hukuk istersiniz 16-17 matematik netiyle bile girebilirsiniz. Ankara Hukuk istersiniz o zaman en az 25-30 netleri görmeniz gerekebilir. Bence şimdiden sadece matematik çalışmaya başlayın. Özellikle 9-10. sınıf matematik eksiklerini kapatın.

Her üniversitedeki hukuk bölümünün sıralaması farklı. Bu yüzden zor veya kolay demek doğru olmaz ama elbette ciddi bir çalışma gerekiyor.
Hangi derslere ağırlık vermeliyim? Matematikten özel derse gerek var mı?
Türkçe ve Matematik önemli. Özel ders şart değil, okulda/dershanede veya internette konu dinleyip soru bankasından soru çözebilirsiniz.

Hukuk kazanmakla bitmiyor, zor fakülteyi bitirdikten sonra bir de Hukuk Mesleklerine Giriş sınavına gireceksiniz. Bu sınavdan sonra avukat değil de hakim/savcı olmak istersen başka sınavlar daha var.

Sınavı geçemezsen ortada kalıyorsun, en düşük puanlı fakülteye gidersen alacağın eğitim yetersiz kalabilir.

Hukuk kazanmakla bitmiyor, zor fakülteyi bitirdikten sonra bir de Hukuk Mesleklerine Giriş sınavına gireceksiniz. Bu sınavdan sonra avukat değil de hakim/savcı olmak istersen başka sınavlar daha var.

Sınavı geçemezsen ortada kalıyorsun, en düşük puanlı fakülteye gidersen alacağın eğitim yetersiz kalabilir.
Bunu dikkate alacağım teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı