Hyper 212 Evo ile İ5 4670K 4.0 GHZ'e çıkabilir mi?

FX8350 + Crosshair 5 Formula Z ile 1.325 Voltta 4.5'te sorunsuz kullandık render aldık. Ama kaç voltta çıkacağına, kasa hava akımına, hatta soğutucuyu %100 temas ettirebilmene kadar çok şeye hatta en önemlisi işlemcinin ne kadar oc olabildiğine bağlı. Deneyerek öğrenebilirsin, eğer almayı düşündüğün için sormuyorsan.
 
AMD marka FX serisi işlemcilerin OC potansiyeli ile Intel marka Core serisi işlemcilerin OC potansiyelleri birbirinden elbette farklıdır, karşılaştırma yapmamak gerek.
Ben FX serisi ile şu hıza çıkıyorum diye bir başkası Core serisi ile o hıza çıkabilecek diye bir şey yok. Core serisi için 3,4'den 4,5'e stabil bir biçimde çıkmak hiç kolay olmuyor.

Başlığın cevabı : Evet çıkabilirsin.
Benim hedefim 4GHZ dersen 0,6GHZ'lik bir frekans artışı gerçekleştirmen gerekecek.
İlk başta yalnızca frekans artışı uygula, olur da stabil kalmayı başarırsa boş yere voltaj verip sıcaklıkları artırmamış olursun.

Tabi herşeyden önce kullandığın anakart ve bellek soğutucusunu bir gözden geçir.
Bak bakalım OC için elverişli mi?
 
Volt üzerinden çıkarım yaptığımı idrak edememen çok üzücü.

Markayı geç üretilen her işlemcinin oc potansiyeli farklıdır. Silikon üretimi sıfır hata ile yapılmıyor, silikon atomunda bağların oluşması sırasında kristallenme yüzünden oc potansiyeli direk etkileniyor. Vs vs vs. Ben hyper 212 ile onu kullandığım için örnek verdim. Ayrıca emin ol AMD'de de o kadar kolay olmuyor, zaten 212 evo overclock için pek uygun değil.
 
Üretilen her işlemcinin OC potansiyeli farklı diyen de sensin Core serisi işlemcisi için yardım isteyen vatandaşa FX serisi OC deneyimlerini anlatan da :)
Üretilen her işlemcinin aynı marka ve model olsa bile farklı OC potansiyelelrine sahip olduğu da doğrudur bu arada.

Arkadaşın sorusu basit : 4GHZ hıza çıkabilir miyim? Eve çıkabilirsin.
Hyper212Evo ile kaç dereceyi görürüm? Yük altında 60 belki 65 dereceyi görebilirsin.
Senin FX 8350 ile olan anıların arkadaşa bir fayda sağlamayacak açıkçası.

Ayrıca AMD FX serisinde OC işlemi emin ol oldukça basit, ve 212EVO gayet yeterli bir soğutucu. 4,4GHZ'ye çıkma konusunda FX serisinde kimse sıkıntı çekmiyor, 4,4GHZ'ye stabil çıkamadığım FX serisi işlemci bile olmadı.
Sıkıntı genelde 4,6 ve sonrasında başlıyor.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı