İnceleme HyperX Cloud II Core Wireless

Merhabalar,

Ürünü 30 Eylül 2024 tarihinde 3.300 TL ödeyerek Amazon üzerinden satın aldım, Prime ile 1 Ekim'de elime ulaştı. Neredeyse 2 aydır kullanıyorum, deneyimlerimi sizlere de aktarmak istedim.

Satın Aldığım Link:

Akakçe Linki:

Kutu İçeriği:
  • Kulaklık
  • Mikrofon
  • USB Dongle
  • Şarj kablosu
  • Kullanım kılavuzları
Kutunun içerisinden kulaklığımızın kendisi, çıkartılabilir mikrofon, USB Dongle ve şarj kablosu çıkıyor. Kablonun bir ucu Type-C, diğer ucu USB. Type-C'yi kulaklığa, USB'yi adaptöre takarak rastgele bir adaptör ile şarj edebiliyorsunuz. Tam şarj ile 80 saat kullanım ömrü olduğu belirtilmiş ancak gün içerisinde çok saatlerce kullanmıyor oluşumdan olsa gerek, bu süre benim için zaman zaman uzayabiliyor da.

Kulaklığın üzerindeki butonlar:
  • Güç butonu
  • Mikrofon açma/kapatma butonu
  • Ses arttırmak/azaltmak için scroll
  • Mikrofon için 3,5 mm jak girişi
Güç butonuna birkaç saniye basılı tutarak kulaklığı açabiliyor ve kapayabiliyorsunuz. Bu sürenin şarj oranına göre değiştiği belirtilmiş, tam şarjda 3 saniyede açılıyor örneğin. Scroll ise bilgisayarınızın sesini açıp kapıyor, özel bir olayı yok. Mikrofon butonunun altına yerleştirilmiş.

Ergonomi ve Bağlantı
Uzun kullanımlarda kafayı birazcık ağrıtabiliyor, fazla hafif olmayan kafa bantsız modellerin genel bir sorunu diyebiliriz. Pedler ise deri, şahsen kendim uzun kullanımlarda kulaklarımda hissetmiyorum neredeyse. Terletme vs. ise yok, ki daha kış aylarındayız, yazın pedlerin deri olmasının ne kadar eksisini göreceğim bakacağız.

Bağlantı konusunda ise şu ana kadar bir anda kopma sorunu hiç yaşamadım, kulaklığı ilk aldığım zamanlar nasıl kullanacağımı çözemediğim için kendi kendime bağlantıyı kopardığım oldu yalnızca 1-2 kere.

Mikrofon Kalitesi
Kendi sesimi hiç dinlemedim ancak seste konuştuğum kimseden olumsuz bir geri dönüt almadım. Discord'da mikrofon sesim %85'te, hoparlör sesim ise son seviyede.

Uygulama - Sürücü
HyperX NGENUITY uygulamasıyla hem hoparlör, hem de mikrofon sesini ayarlayabiliyorsunuz. Scroll gibi aynı, bilgisayarın ses seviyesini ayarlıyor kurcaladığınız zaman. EQ ayarı yapabiliyor ve DTS açabiliyorsunuz bunların yanında. DTS'nin ne işe yaradığını hâlâ çözemedim ancak çok işe yarayan bir şey değil diye biliyorum, çok kafa yormadım dolayısıyla. EQ ayarını ise FxSound uygulaması üzerinden yaptım.

Sonuç olarak uygulama hakkında şahsi düşüncem: Olmasa da olurmuş, çok bir işe yaramıyor gördüğünüz gibi. Belirli, daha kapsamlı uygulamalar ve işletim sisteminizle yapabileceğiniz özellikleri barındırıyor tamamen.

Ekran görüntüsü 2024-11-30 022201.png

Ses Kalitesi
Şu anda bu makaleyi yazarken de kulaklık kafamda, sesinin abartıldığı kadar kısık olduğunu düşünmüyorum. Oyunlarda ses kasma performansı hakkında bilgim yok, ses kasabileceğiniz türden oyunlar oynamıyorum. Ki ses kasma performansıyla övülen bir model diye biliyorum.

53 mm sürücüler kullanılmış bunların yanında.

Genel Görüşler - Artılar ve Eksiler:

Artılar:

• Tam şarjda 80 saat gibi oldukça uzun bir süre kullanılabiliyor.
  • Pedler kulakları ağrıtmıyor.
  • Satın aldığımda çoğu kablolu model aynı fiyatta veya daha pahalıydı, zaman zaman girdiği indirimlerle fiyat avantajının olduğu söylenebilir.
  • Kendim hiç deneyimlemedim ancak ses kasma performansının güzel olduğu söyleniyordu yukarıda da belirttiğim gibi, dolayısıyla bunu da artılarına ekledim.
Eksiler:
  • Şarj kablosu bayağı kısa, adaptöre bağlayıp kulaklığı masaya koymak istediğimde bile yetmediği oluyor. Şarjda da kullanamıyorsunuz bu yüzden.
  • Uygulaması kullanışsız.
  • Uzun kullanımda kafayı ağrıtabiliyor, ki bunun kafa bantsız modellerin genel bir sorunu olabileceğini yine yukarıda belirttim.
Sonuç Olarak:
Ürünü ilk satın aldığımda muadillerine göre uyguna almıştım belirttiğim gibi ancak daha iki gün önce Cloud III Wireless modelinin 3.500 liraya düştüğünü gördüm, bitmeden onu tercih edebilirsiniz bu fiyat bandında kablosuz bir kulaklık arıyorsanız. Biterse de bu sıralar çok fazla kablosuz kulaklık indirimi görüyorum, herhangi birini yakalamaya çalışabilirsiniz aceleniz yoksa.

Saygılarımla.

Görseller:
WhatsApp Görsel 2024-11-30 saat 02.04.22_e69ea06a.jpg

WhatsApp Görsel 2024-11-30 saat 02.04.22_05b6c5df.jpg
WhatsApp Görsel 2024-11-30 saat 02.04.24_9646c809.jpg

WhatsApp Görsel 2024-11-30 saat 02.04.24_57864bbf.jpg
WhatsApp Görsel 2024-11-30 saat 02.04.23_2908153d.jpg
WhatsApp Görsel 2024-11-30 saat 02.04.23_555d01d6.jpg
WhatsApp Görsel 2024-11-30 saat 02.04.23_d28dfa53.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de aynı kulaklığı aldım, hayırlı olsun.
Bu kulaklığı telefon adaptörüne bağlayıp mı şarj ediyoruz yoksa USB ile PC'ye bağlayıp mı acaba?
HyperX NGenuity ve SteelSeries Sonar uygulamalarını indirdim fakat istediğim kalitede olmadı hatta daha kötü oldu ben de uygulamasız kullanıyorum. Valorant'ta takım arkadaşlarının ve rakiplerinin yerini iyi tespit edebilmek, ses aşağıdan mı yukarıdan mı sağdan soldan mı iyi tespit edebilmek için hangi ayarları yapmalıyım? Yardımcı oluru musunuz?
Cloud 3 Wireless dün 3200 liraydi medimarkta, takip ederseniz belki 3'ü alabilirsiniz.

Ve kutudan bir tane kulaklık pedi çıktı sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
Bu kulaklığı telefon adaptörüne bağlayıp mı şarj ediyoruz yoksa USB ile PC'ye bağlayıp mı acaba?
İki türlü de oluyor. Adaptörle şarjı daha hızlı dolar tabii.

Valorant'ta takım arkadaşlarının ve rakiplerinin yerini iyi tespit edebilmek, ses aşağıdan mı yukarıdan mı sağdan soldan mı iyi tespit edebilmek için hangi ayarları yapmalıyım? Yardımcı olur musunuz?
Konu açabilirsin bunun için, benim bir bilgim yok.

Ve kutudan bir tane kulaklık pedi çıktı sizce ne yapmalıyım?
Kulaklık pedi değil o. Pedler zarar görmesin diye aralarına karton sıkıştırılmış sanırım.

İki türlü de oluyor. Adaptörle şarjı daha hızlı dolar tabii.

Konu açabilirsin bunun için, benim bir bilgim yok.

Kulaklık pedi değil o. Pedler zarar görmesin diye aralarına karton sıkıştırılmış sanırım.

Ben de yedek kulaklık pedi sanmıştım :( yedek yollamadılar mı?
PC'den yapıyorum, Samsung 25W hızlı şarj ile olur mu?

Ses kalitesi nasıl yani müzik falan dinlerken basslar tizler? Bu konuda ne yorum yaparsınız? Dolgun gümbür gümbür mü? Yoksa daha cılız mı? Ortalama dengeli mi? Veya boğuk basık gibi mi? Yani kulak titreten cinsten bir bass var mı mesela?

Ben bununla keyifle müzik dinlerim der misiniz?

İnceleme için de teşekkürler kaç zamandır bu modelin incelemesi yoktu arıyorken siz yapmışsınız.

@L0rrec Kulak titreten cinsten bir bass elbette yok ancak kulaklığın kendi uygulamasından veya diğer üçüncü parti yazılımlardan bass ayarına abanıp öyle de denemek lazım. Şahsen benim abartılı olması hoşuma gitmiyor, bu yüzden de o kadar abanmadım kullandığım uygulamadaki ayara.

Bunun dışında keyifle müzik dinlerim derim de güzel bir EQ ayarı gerekli. Yoksa söylenildiği gibi sesin birazcık boğuk olduğu gerçekten doğru.

Merhabalar,

Ürünü 30 Eylül 2024 tarihinde 3.300 TL ödeyerek Amazon üzerinden satın aldım, Prime ile 1 Ekim'de elime ulaştı. Neredeyse 2 aydır kullanıyorum, deneyimlerimi sizlere de aktarmak istedim.

Satın Aldığım Link:

Akakçe Linki:

Kutu İçeriği:
  • Kulaklık
  • Mikrofon
  • USB Dongle
  • Şarj kablosu
  • Kullanım kılavuzları
Kutunun içerisinden kulaklığımızın kendisi, çıkartılabilir mikrofon, USB Dongle ve şarj kablosu çıkıyor. Kablonun bir ucu Type-C, diğer ucu USB. Type-C'yi kulaklığa, USB'yi adaptöre takarak rastgele bir adaptör ile şarj edebiliyorsunuz. Tam şarj ile 80 saat kullanım ömrü olduğu belirtilmiş ancak gün içerisinde çok saatlerce kullanmıyor oluşumdan olsa gerek, bu süre benim için zaman zaman uzayabiliyor da.

Kulaklığın üzerindeki butonlar:
  • Güç butonu
  • Mikrofon açma/kapatma butonu
  • Ses arttırmak/azaltmak için scroll
  • Mikrofon için 3,5 mm jak girişi
Güç butonuna birkaç saniye basılı tutarak kulaklığı açabiliyor ve kapayabiliyorsunuz. Bu sürenin şarj oranına göre değiştiği belirtilmiş, tam şarjda 3 saniyede açılıyor örneğin. Scroll ise bilgisayarınızın sesini açıp kapıyor, özel bir olayı yok. Mikrofon butonunun altına yerleştirilmiş.

Ergonomi ve Bağlantı
Uzun kullanımlarda kafayı birazcık ağrıtabiliyor, fazla hafif olmayan kafa bantsız modellerin genel bir sorunu diyebiliriz. Pedler ise deri, şahsen kendim uzun kullanımlarda kulaklarımda hissetmiyorum neredeyse. Terletme vs. ise yok, ki daha kış aylarındayız, yazın pedlerin deri olmasının ne kadar eksisini göreceğim bakacağız.

Bağlantı konusunda ise şu ana kadar bir anda kopma sorunu hiç yaşamadım, kulaklığı ilk aldığım zamanlar nasıl kullanacağımı çözemediğim için kendi kendime bağlantıyı kopardığım oldu yalnızca 1-2 kere.

Mikrofon Kalitesi
Kendi sesimi hiç dinlemedim ancak seste konuştuğum kimseden olumsuz bir geri dönüt almadım. Discord'da mikrofon sesim %85'te, hoparlör sesim ise son seviyede.

Uygulama - Sürücü
HyperX NGENUITY uygulamasıyla hem hoparlör, hem de mikrofon sesini ayarlayabiliyorsunuz. Scroll gibi aynı, bilgisayarın ses seviyesini ayarlıyor kurcaladığınız zaman. EQ ayarı yapabiliyor ve DTS açabiliyorsunuz bunların yanında. DTS'nin ne işe yaradığını hâlâ çözemedim ancak çok işe yarayan bir şey değil diye biliyorum, çok kafa yormadım dolayısıyla. EQ ayarını ise FxSound uygulaması üzerinden yaptım.

Sonuç olarak uygulama hakkında şahsi düşüncem: Olmasa da olurmuş, çok bir işe yaramıyor gördüğünüz gibi. Belirli, daha kapsamlı uygulamalar ve işletim sisteminizle yapabileceğiniz özellikleri barındırıyor tamamen.

Ses Kalitesi
Şu anda bu makaleyi yazarken de kulaklık kafamda, sesinin abartıldığı kadar kısık olduğunu düşünmüyorum. Oyunlarda ses kasma performansı hakkında bilgim yok, ses kasabileceğiniz türden oyunlar oynamıyorum. Ki ses kasma performansıyla övülen bir model diye biliyorum.

53 mm sürücüler kullanılmış bunların yanında.

Genel Görüşler - Artılar ve Eksiler:

Artılar:

• Tam şarjda 80 saat gibi oldukça uzun bir süre kullanılabiliyor.
  • Pedler kulakları ağrıtmıyor.
  • Satın aldığımda çoğu kablolu model aynı fiyatta veya daha pahalıydı, zaman zaman girdiği indirimlerle fiyat avantajının olduğu söylenebilir.
  • Kendim hiç deneyimlemedim ancak ses kasma performansının güzel olduğu söyleniyordu yukarıda da belirttiğim gibi, dolayısıyla bunu da artılarına ekledim.
Eksiler:
  • Şarj kablosu bayağı kısa, adaptöre bağlayıp kulaklığı masaya koymak istediğimde bile yetmediği oluyor. Şarjda da kullanamıyorsunuz bu yüzden.
  • Uygulaması kullanışsız.
  • Uzun kullanımda kafayı ağrıtabiliyor, ki bunun kafa bantsız modellerin genel bir sorunu olabileceğini yine yukarıda belirttim.
Sonuç Olarak:
Ürünü ilk satın aldığımda muadillerine göre uyguna almıştım belirttiğim gibi ancak daha iki gün önce Cloud III Wireless modelinin 3.500 liraya düştüğünü gördüm, bitmeden onu tercih edebilirsiniz bu fiyat bandında kablosuz bir kulaklık arıyorsanız. Biterse de bu sıralar çok fazla kablosuz kulaklık indirimi görüyorum, herhangi birini yakalamaya çalışabilirsiniz aceleniz yoksa.

Saygılarımla.

Görseller:
Selam. Aynı kulaklıktan ben de aldım. Genel olarak memnun musun? Bazı yorumlarda kulaklığın küçük olduğu söylenmişti bu durum seni rahatsız etti mi kullanım açısından ne gibi şeyler yaşadın? Biraz tecrübelerini ve yaptığın ekstra şeyleri anlatabilir misin rica etsem?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Yunus Sarsılmaz Evet, memnunum.
Ekstra bir şey falan yapmadım aslında. EQ ayarıdır, carttır curttur incelemede ve yazdığım mesajlarda belirttim, bakabilirsin.
Küçük olması da şahsen beni rahatsız etmedi, ki o kadar büyük bi' kafam olduğunu söyleyemem. :D Kendi kulağıma tam oturdu.

İstersen kullandığım uygulamadaki EQ ayarlarımı paylaşabilirim. Ekstadan kastın başka şeylerse yine belirtebilirsin, cevaplarım.

Geri
Yukarı