HyperX Cloud Stinger Core jak ayırıcı ile takınca mikrofonu çalışmıyor

Esperoja

Hectopat
Katılım
23 Ocak 2020
Mesajlar
5.687
Makaleler
30
Çözümler
26
Yer
İstanbul
Kulaklık 1 saat önce geldi, kulaklığı normal hâliyle takınca çalışıyor mikrofonu ve kendisi ancak kutudan gelen jak ayırıcı ile anakarta doğru renklere taktığımda mikrofonu çalışmıyor, bir fikriniz var mı?
 
KS
KS
Esperoja

Esperoja

Hectopat
Katılım
23 Ocak 2020
Mesajlar
5.687
Makaleler
30
Çözümler
26
Yer
İstanbul
Kasanın arkasındaki anakarta ait olan jak girişlerinde deniyorum, mikrofondan ses geliyor ama dip ses gibi, konuşunca vs algılamıyor sadece bazen çıt çut ses çıkarıyor çok hafif (bunu mikrofonu dinlerken duyuyorum bu ses mikrofondan geliyor) ancak telefona vs. takinca çalışıyor. Farklı bir ayırıcı ile denedim yine aynı sorunu yaşadım. Şu şekilde gözüküyor aygıtlar. Telefona kulaklığın pembe yani mikrofon jakını taktığımda sorunsuz şekilde çalışıyor ancak bilgisayarımın anakartına taktığımda cızırtı geliyor bir tek. Acaba sürücülerde mi bir sıkıntı var? Ses sürücülerini nasıl silip yükleyebilirim?
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20201231_153850.jpg
    IMG_20201231_153850.jpg
    107 KB · Görüntüleme: 17
KS
KS
Esperoja

Esperoja

Hectopat
Katılım
23 Ocak 2020
Mesajlar
5.687
Makaleler
30
Çözümler
26
Yer
İstanbul
@Esperoja Selamlar, sorunu çözebildin mi acaba? Üzerinden neredeyse 1 yıl geçmiş ben de aynı sorunu yaşıyorum.
Anakartımın jak girişine kontak sprey dökerek temizleme işlemi gerçekleştirdim, düzeldi. Kulaklık şu an bende değil 5-6 ay kullanıp iade etmiştim. İade nedenim bu değildi ancak, ses ayarlama butonunda problem vardı.
 

Ali Berk Ercan

Hectopat
Katılım
2 Mayıs 2015
Mesajlar
356
Yer
Yenimahalle/Ankara
Anakartımın jak girişine kontak sprey dökerek temizleme işlemi gerçekleştirdim, düzeldi. Kulaklık şu an bende değil 5-6 ay kullanıp iade etmiştim. İade nedenim bu değildi ancak, ses ayarlama butonunda problem vardı.
Çok teşekkür ederim cevabın için. Kontak spreyi deneyeyim ben de.

Daha sonra merak edip bakacak olursa diye not olarak yazıyorum.
Gerçi ben aynı jak girişine aynı Y splitter'ı kullanarak kulakiçi kulaklığı taktığımda çalışıyor. Kasanın arkasına takmak da yaramadı.
 
KS
KS
Esperoja

Esperoja

Hectopat
Katılım
23 Ocak 2020
Mesajlar
5.687
Makaleler
30
Çözümler
26
Yer
İstanbul
Çok teşekkür ederim cevabın için. Kontak spreyi deneyeyim ben de.

Daha sonra merak edip bakacak olursa diye not olarak yazıyorum.
Gerçi ben aynı jak girişine aynı Y splitter'ı kullanarak kulakiçi kulaklığı taktığımda çalışıyor. Kasanın arkasına takmak da yaramadı.

Farklı bir bilgisayarda denediniz mi? Amazon'dan aldıysanız ulaşırsanız sorun çıkartmadan direkt iade alırlar uğraşmak istemezseniz.
 

Ali Berk Ercan

Hectopat
Katılım
2 Mayıs 2015
Mesajlar
356
Yer
Yenimahalle/Ankara
Tekrar selam, sizi de rahatsız ettim ama aynı sorunu yaşayanlar için son durumu aktarmak istedim.

Hepsiburada üzerinden başka bir satıcıdan almıştım. Kutu geldiğinde üzerinde -kutunun açma kısmındaki yuvarlak şeklindeki- bant bile yoktu (daha doğrusu varmış da açılmış yapışkanı duruyordu) o yüzden ilk başta iade ürünü yolladılar diye içime bir kurt düşmüştü zaten ki açarken de videoya çekerek açmıştım. Paketleme ve kutu içeriği de kötü olunca iade ettim.

Amazon'dan daha ucuza bir indirim yakaladım. Aynı kulaklık sadece Amazon'daki HX-HSCS-BK/EE versiyonu iken eskisi NA olandı. Herhangi bir fark yok sanırım sadece isimlendirme farkı. Taktığımda ise mikrofonu direkt çalıştı.

Sorunu çözmeye çalışırken internette çok fazla yere baktım bir hayli kişi var sorunu yaşayan. Realtek HD Audio Yöneticisi üzerinden ön panel jak girişlerinin engelini kaldırmak, sürücüleri güncellemek, "Mikrofon gizlilik ayarları" kısmından erişime izin vermek gibi belirli çözümleri denedikten sonra olmuyorsa direkt iade etmek daha iyi olabilir.
 

Yeni konular

Yukarı