Hz 165 gösteriyorsa sorun var mıdır?

primacausa

Hectopat
Arkadaşlar iyi akşamlar. Uzun zamandır PC kullanmıyordum. Yeni format attım. 165Hz monitörüm var.
Gelişmiş görüntü ayarlarından Hz değiştirirken mouse dondu gibi oldu. Sonra tekrar 60Hz yaptım tekrar 165Hz ayarladım.
Bende takıntı gibi bir şey oldu. Acaba format atıp tekrar mı Hz ayarlasam diyorum. Bir sorun var mı? Hz 165 gösteriyorsa okey midir?
Biliyorum saçma geliyor ama takıntı gibi oldu :/ Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonunun ekranı ile karşılaştırabilirsin eğer 60Hz farkını anlayamıyorsan.

HZ ayarı geçiş sırasında zaten anlık olarak mouse hep donar. Hatta ekran da birkaç saniye gidip geliyor. Tam olarak sorun da anlaşılmıyor, biraz daha açar mısın ney tam olarak takıntı etti seni?

Şuan 2 tane monitörüm var birisi 165 HZ diğeri 60 HZ. 60 HZ olanı kullandığımda resmen kasıyormuş gibi hissediyorum. Arkadaşların dediği gibi kolaylıkla farkedilebilir.

Arkadaşlar iyi akşamlar. Uzun zamandır PC kullanmıyordum. Yeni format attım. 165Hz monitörüm var.
Gelişmiş görüntü ayarlarından Hz değiştirirken mouse dondu gibi oldu. Sonra tekrar 60Hz yaptım tekrar 165Hz ayarladım.
Bende takıntı gibi bir şey oldu. Acaba format atıp tekrar mı Hz ayarlasam diyorum. Bir sorun var mı? Hz 165 gösteriyorsa okey midir?

Hz Değiştirirken 3-4 saniye donması normal. Ama eğer içiniz rahat etmiyorsa TestUFO: Refreshrate Bu linke giderek monitörünüzü kaç Hz de kullandığınızı görebilirsiniz.

Düzenleme: Bu sitedende 165 ile 60 HZ farklarını görebilirsiniz : Blur Busters TestUFO Motion Tests. Benchmark for monitors & displays.

Yok olmaz.

Şuan 2 tane monitörüm var birisi 165 HZ diğeri 60 HZ. 60 HZ olanı kullandığımda resmen kasıyormuş gibi hissediyorum. Arkadaşların dediği gibi kolaylıkla farkedilebilir.
Bu göz alışkanlığıyla alâkalı bir durum. 165 hz'e alıştıysan 60 hz elbette öyle gelir. Arada çok ciddi kare farkı oluyor bende de öyle oluyordu. Hatta 60hz VGA monitör kullanırken ben bilgisayarın kastığını sanıyordum. Sonra 200 Hz monitör alınca anladım ki, olay tamamen monitör kaynaklıymış. 60hz her ne kadar halâ standart olsa da düşük bir yenileme hızı. Yani senin girdiğin paradoks tamamen psikolojik ve görme yetinle alâkalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı