Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, başlıkta yazdığım sisteme sahip bir arkadaşım var ve sürekli şikayet ediyordu performans yüzünden. Bugün AnyDesk ile bilgisayarına bağlanıp AMD uygulaması üzerinden sıfır kurulum yaparak driver güncelledim. Ben oyunların harici ekran kartını kullanmadığına şüpheleniyordum o yüzden ilk olarak Aygıt Yöneticisi'nden Intel UHD Graphics 630 ekran kartını devre dışı bıraktım, Windows uygulama ayarlarından oyunları ekleyip performans(RX 6500 XT) seçtim ve FPS monitor uygulamasını kurduk. Aşağıda örnek bir Witcher 3 fotoğrafı var. Oyun sanki 20 FPS'e sabitlenmiş gibi duruyor. GPU kullanımı ara ara %70-%80'lere çıkıyor fakat FPS değeri 20 de sabit kalıyor, sonra yeniden %30 ve altına düşüyor kullanım. Ekstra olarak FIFA 22 oyununda denettirdim onda da FPS değeri 5-6 arası gidip geliyor ve bu sırada da GPU kullanımı %20 - %65 arası oynuyor fakat FPS değeri değişmiyor yine aynı şekilde. Çok ilginç bir durum söz konusu altından kalkamadım. Sorun ekran kartında mı acaba? Öyle olup olmadığını anlamak için neler yapmak gerekiyor? MSI Afterburner programını açamadı arkadaşım bir türlü. Obd ekranını ayarladım, açmak için kısayol tuşu da ekledim lâkin açılmıyor bir türlü. O yüzden FPS monitor uygulaması ile baktık.