i3 10100F islemcili sistem çok yavaş çalışıyor

Fnrfrat

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sanırsam 4 yıl kadar önce bir kasa dizmistim. i3 10100F işlemcili 8 GB RAM kapasiteli HDD depolama olan bir kasa. Bir süredir yatıyordu köşede bir beze sarıp kaldırmıştım az bir tozlanma vardı temizledim. PC çok yavaş, neredeyse hiçbir şey yapamıyorum. Nedeni nedir arkadaşlar ve çözümü nedir sizce?
Not: Windows 11 kurulu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 11'i HDD'ye kurduysan yavaşlığın sebebi muhtemelen budur. Windows 10 bile HDD'de güzel çalışmıyor. Sisteme bir SSD almanı öneririm.

Önceden çok akıcıydı HDD artık eskidi diye mi. ben bir Windows 7 kursam olur mu zaten oyun oynamam fakat ağır olmayan işlerim var PC de.
Eğer SSD takmayacaksan Windows 10 LTSC 2016 kullanabilirsin, HDD'lerde bir nebze iyi çalışıyor. Ayrıca kişisel görüşüm ancak Windows 7 yerine 8.1 öneririm 10 kurmayacaksan.
@erayisteya daha iyi bilir.

Bir bakayım SSD alabilirsem o zamana kadar HDD ile idare etmem lazım. Öneriler için çok sağ olun bir deneyeceğim. Normalde laptop vardı Power tuşu arızalı fiyat biraz yüksek çıktı bende bir süre yaptırmamayı tercih ettim bu nedenle bir süre kasa ile idare etmek istedim.

Yeni konular

Geri
Yukarı