i3-10100F sisteme 10 bin TL yükseltme önerisi

Ciddi ciddi bu kadar eski parçaları olan bir arkadaşa 4 yıllık kart yanına 7000₺'lik SSD mi önerdiniz... Şaka gibi.

Dostum.

SSD yenilemeniz sağlıklı olur uzun vadeli olması açısından 1 TB öneriyorum.

İkinci el 6600 kartları 3500 gibi bir fiyata bulabilirsiniz. Kaldı 5000₺. Edit: Fiyatlar biraz yükselmiş 4000₺ civarına bulursunuz kartı büyük ihtimmalle.

Kalan parayla uygun bir Intel işlemci bulabilirsiniz. Ben olsam anakart+işlemci değiştirerek AM4'e geçerdim böylelikle ileride yükseltme ihtiyacı duyarsanız R5 5600 gibi bir işlemciye de geçiş yapabilirsiniz.

Hocam donanımdan biraz anlıyorum ama ikinci el piyasasından çok korkuyorum. Kart ya bozuk çıkarsa ve param giderse diye tırsıyorum. Bu kartları kontrol etmenin bir yolu var mıdır?

Kaça bulursam almam mantıklı olur? Bir de işlemci ile SSD değişmemi tavsiye eder misiniz? Bazen Valorant'ta bile FPS düşüşlerini çok rahat hissediyorum. Yakın zamanda monitörü de yenileyeceğim.
İşlemci ve ssd değiştirmeniz mantıklı olur. Ssdnizin sağlık durumu kötü. Piyasaya çok hakim değilim. Bir iki hocama danışmak isterim bu konuda. @ProximusTwo @NoBMPR R8

Tabii reisim emriniz olur isterseniz bir de 4090 ekran kartı alalım.
7000₺'lik kasaya 7000₺'lik SSD öneren birisi olarak çok özgüvenli konuşuyorsunuz dostum. Siz daha geçen hafta 16 GB 4060Tİ modeli olduğunu öğrenmiş arkadaş değil misiniz ?

Hocam donanımdan biraz anlıyorum ama ikinci el piyasasından çok korkuyorum. Kart ya bozuk çıkarsa ve param giderse diye tırsıyorum. Bu kartları kontrol etmenin bir yolu var mıdır?
Furmark gibi testlere sokarak performasına bakabilirsin. Hatta kartı almadan önce satıcıdan isterseniz o sonuçları atsın size sizde forumda paylaşırsınız yardımcı oluruz.

Kalan parayla uygun bir Intel işlemci bulabilirsiniz. Ben olsam anakart+işlemci değiştirerek AM4'e geçerdim böylelikle ileride yükseltme ihtiyacı duyarsanız R5 5600 gibi bir işlemciye de geçiş yapabilirsiniz.

Hocam iki tane daha sorum var kafamda kaldığı için soracağım. Exceria M.2 SSD internette sağlığı çok hızlı düşüyor gibisinden yorumlar yapmış. Bir de AM4'e geçerim sorun değil siz şuanlık ne önerirsiniz?

@spoiler92 hocam ikinci elden korkmanıza gerek yok. Sahibinden Param Güvende sistemini deneyebilirsiniz. Tamamen alıcıyı koruyor bu sistem. Sıkıntılı bir ürün olursa anından iade edebilirsiniz merak etmeyin yani. Birde SSD kesin değişmeli daha sonra benim tavsiyem de anakart değişikliği olacaktır çünkü o anakarta alacağınız çoğu işlemciyi ikinci el piyasasında aramanız gerekecek ve ikinci el işlemci fiyatları bile kendi bağımsızlığını ilan etmiş özellikle Intel olanlar. AM4 geçilebilir yukarıda konuşmuşsunuz zaten. Bütçenizin yaklaşık 6000'lik bir kısmını bence ekran kartına ayırın çünkü dediğim gibi piyasa fiyatları gerçekten çok tuhaf. Eğer ikinci el alacaksınız dediğiniz gibi, elinizi çabuk tutmanızda fayda var.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı