i3 10100F sisteme kasa, PSU, ve M.2 SSD önerisi

Bütçe
12000

Emir13

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, sistem toplamaya çalışıyorum fakat kasa, PSU, M.2'ye hala karar veremedim.

Düşündüğüm sistem;

i3 10100F.
MSI B460M-A Pro.
Team T-Force Vulcan TUF 2x8.
İkinci el alacağım ekran kartımı, kullanım şeklimden ötürü GTX 1060 1660..

Bir sürü kasa seçeneği, M.2 seçeneği var hangisini tercih etmeliyim çok kararsız kaldım. Parçaları ucuz tutmaya çalışıyorum. M.2 SSD olarak kronik sorunlu olmayan 500GB bir M.2 SSD arıyorum. Marka olarak Kioxia çok öneriliyor ama bir türlü güvenemiyorum. Rica ediyorum bütçem 10 12K civarı bu yüzden ucuz fp parçalar seçmemiz gerekiyor. Kasa olarak mesh bir kasa tercihimdir. Bu arada hazır sistemler var bu fiyatlara fakat genellikle markaları kötü oluyor parçaların, bu nedenle kendim toplamak istiyorum iyi sosyaller.

Hocam neden 12000 TL'ye böyle bir sistem topladınız?
Bunu alabilirsiniz mesela

Intel NVIDIA bir sistem toplamak istiyorum.

Intel NVIDIA bir sistem toplamak istiyorum.
Hocam 12.000TL yi çöpe atmış gibi birşey olursunuz, anlayamıyorum bu intel nvidia sevdasını.
Şu ürüne de bakabilirsiniz ama lütfen 1060 almayın.
--

Aslında tam da aradığım sistemler bunlar. Gaming gene bakmamıştım, teşekkür ederim.

Aslında tam da aradığım sistemler bunlar. Gaming gene bakmamıştım, teşekkür ederim.
Rica ederim. Kararınızı vermeden önce benim attığım ilk amd sistemle sizin sistemlerin oyunlardaki performansınıı değerlendirin derim. Bu arada sistemlerde dandik parça yok içiniz rahat olsun.

Rica ederim. Kararınızı vermeden önce benim attığım ilk AMD sistemle sizin sistemlerin oyunlardaki performansınıı değerlendirin derim. Bu arada sistemlerde dandik parça yok içiniz rahat olsun.

Evet Gaming gen TR de ki sistemlerin parçalarını beğendim. Bazı siteler Afox, Galax vs kullanıyordu burası tam da aradığım gibi. Rica etsem bilginiz varsa ayrı olarak M.2 SSD önerisinde bulunabilir misiniz? Bir de çoğu hazır sistem anakart tarafında h serisi kullanmış. Ben B460M-A Pro düşünüyordum sizce seçimimi nasıl yapmalıyım?

Hocam bütçemiz kısıtlı alabileceğimiz en f/p donanımları almak zorundayız ve bu durumda da hazır sistemler daha önce çıkıyor.

Hocam bütçemiz kısıtlı alabileceğimiz en F/P donanımları almak zorundayız ve bu durumda da hazır sistemler daha önce çıkıyor.

Haklısınız, bayağı kafama yattı ilk attığınız. Normalde attığınız AMD sistemide almak isterdim. Fakat oynadığım oyunlar vs belli ve 11. sınıfım sınava da az kaldı, sistem yükseltmede yapmam muhtemelen. Ekran kartı olarak maalesef AMD hiçbir zaman ısınamadım NVIDIA'dan başkasını gözüm görmüyor

Hocam bütçemiz kısıtlı alabileceğimiz en f/p donanımları almak zorundayız ve bu durumda da hazır sistemler daha önce çıkıyor.
Eğer bu hazır sistemleri alacaksanız ekstradan m2 yerine hdd alabilirsiniz, windowsu ssd'ye kurduktan sonra hikayeli oyunların hdd'de olması bi sorun yaratmayacaktır.

Yani birşey diyemiyorum daha ama ben 13.nesiller çıkmışken 10.nesil işlemci almazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…