i3 10100F ve Gigabyte RTX 2060 uyumlu mu?

o ssd kalsa 1tb hdd alsam daha iyi olmaz mı alan açısından? çünkü yükleyeceğim programlar ve oyunların 500e yetmeyeceğini düşünüyorum
SSD çok daha performanslıdır en az 5 kat fark var hız değelerinde. Yani HDD'ler kötü değil ancak günümüz şartlarında biraz yavaşlar. Yine de SSD'ye bütçe yetmiyorsa 2. olarak tercih edilebilir tabiki.
Zaten sadece HDD yok SSD'de var. SSD varsa zaten HDD almak mantıksız değildir.
Mantıksız demedim yavaş kalır dedim. HDD'ler 100MB/S civarında hıza sahipken SSD'ler 500MB/S civarı hıza sahip yani 5 katı. Windows'u ve gerekli programları SSD'ye kurup, diğer oyunları ve dosyaları HDD'de tutabilir.

SSD çok daha performanslıdır en az 5 kat fark var hız değelerinde. Yani HDD'ler kötü değil ancak günümüz şartlarında biraz yavaşlar. Yine de SSD'ye bütçe yetmiyorsa 2. olarak tercih edilebilir tabiki.

Mantıksız demedim yavaş kalır dedim. HDD'ler 100MB/S civarında hıza sahipken SSD'ler 500MB/S civarı hıza sahip yani 5 katı. Windows'u ve gerekli programları SSD'ye kurup, diğer oyunları ve dosyaları HDD'de tutabilir.
oyunlarda bu hız pek fazla etkili mi yükleme ekranında bekleme süresi dışında

Evet bende ondan bahsetmeye çalıştım zaten :)

oyunlarda bu hız pek fazla etkili mi yükleme ekranında bekleme süresi dışında
Aradaki hız farkı 5 katı yani çok etkilidir. Dediğiniz oyunları hard disk'te de oynayabilirsiniz. Windows'u ve gerekli programları SSD'ye kurduktan sonra bir işiniz kalmaz. İleride iyi bir M.2 veya SATA SSD alırsınız.

Aradaki hız farkı 5 katı yani çok etkilidir. Dediğiniz oyunları hard disk'te de oynayabilirsiniz. Windows'u ve gerekli programları SSD'ye kurduktan sonra bir işiniz kalmaz. İleride iyi bir M.2 veya SATA SSD alırsınız.
zaten yüksek ihtimalle ileride sistemin alanını biraz daha yükseltme planım var ama şu anda bütçemi aşacağı için ucuza kaçıp max alana sahip olmak istiyorum. Oyunlarda fps değerini etkilemez herhalde değil mi ssd
@nightingalechaser nin önerdiği hdd dışında sizin de önereceğiniz bir hdd var mı 500liraya kadar. Tabi daha ucuz olursa daha iyi olur

Gayet iyi bir sistem olmuş fakat ekran kartı stoklarda yok. O PSU yerine bunu öneririm;

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı