i3 10100U sistemde düşük CPU ve GPU kullanılmasına fanın çok hızlı dönmesi

Protegrus

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi yaklaşık %20 CPU ve %15 GPU kullanılımına rağmen fanlar deli gibi dönüyor.
Bilgisayarı 0 olarak satın aldım ve daha bugün elime geldi.
Yorumlarında kimse böyle bir sorunla karşılaşmamış ki belirtmemişler iade mi etsem diye düşünmedim değil fakat iadelik bir durum olduğunu da düşünmüyorum.
Genelde bu sorunla bir oyuna girdiğimde karşılaşıyorum ama oyun içerisinde herhangi bir FPS düşmesi olmuyor ve ayrıca dediğim gibi zaten düşük GPU ve CPU kullanımı var ama bu kadar ısınıp fanların bu kadar dönmesi saçma.

İşlemci: Intel i3-10110u.
RAM: 8 GB.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce MX130 2 GB.
Laptop markası: Lenovo Ideapad IP3-15IML.

Son düzenleme:
Hocam şöyle söyleyeyim %70 yaptığımda oyun içi FPS'te pek bir fark olmadı ama fanlar hala çok hızlı dönüyordu %60 yaptığımda ise oyun için FPS acayip düştü 60'lara düştü FPS ve buna rağmen fanlar hala hızlı dönüyordu bu arada şunu belirteyim oyunu açtıktan sonra ilk 2-3. dakikasında fanlar çalışmadı sonrasında çalışmaya başladı ve böyle yavaş yavaş açıla açıla en sonunda roket gibi :).
Hocam başka bir şey kalmadı. Ya laptop modeliyle ilgili genel olarak böyledir ya da herkesin yaşadığı normal bir durumdur.

Hocam başka bir şey kalmadı. Ya laptop modeliyle ilgili genel olarak böyledir ya da herkesin yaşadığı normal bir durumdur.

Peki tekrardan teşekkür ediyorum dediğim gibi laptopla işimin azaldığı bir ara en kötüsü olarak garantiye gönderirim onun harici sıkıntı olacağını sanmıyorum sadece işkillendim o kadar.

Peki tekrardan teşekkür ediyorum dediğim gibi laptopla işimin azaldığı bir ara en kötüsü olarak garantiye gönderirim onun harici sıkıntı olacağını sanmıyorum sadece işkillendim o kadar.
Rica ederim. Güç seçeneklerinden yeni planı silip tekrardan eski planınıza geri dönebilirsiniz performans düşüklüğü yaşamamak açısından.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı