i3 10105F için EFI dosyası nereden bulunur?

MehmedimO

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
16GB 3200MHZ
SSD veya HDD modeli
Sandisk 240GB
Ekran kartı
RX460 2GB
Anakart
MSİ B460M-A PRO
İşlemci
İ3 10105F
Herkese merhaba, bir sorum var sizlere.

Yıllardır Windows 10 kullanıcısıyım ama son günlerde macOS'a biraz (bu arada bu konu ile bilgim sıfırdır) merak sardım ve "bilgisayara nasıl macOS kurulur?" adlı rehberden kurulumumu tamamladım. Rehberde EFI dosyasının yerine Sosyal'de bulduğum bir EFI dosyasını kurdum ardından Monterey kurulumunu da tamamladım kurulum bittikten sonra sistemden hakkındaya baktığımda başka bir sistemin bilgileri işlendiğini fark ettim. Kendi sistemime ait bir EFI dosyası nasıl bulurum? Bir de bu kurduğum EFI dosyası güvenlik açısından herhangi bir sorun teşkil eder mi?
Teşekkürler.

Sistem Bilgileri kısmında sistem bir Mac cihazı olarak gözükür zaten, siz o EFI'deki SMBIOS'u değiştirseniz yeter. Yani üretilmiş farklı bir cihazın kimliğini kullanmıyorsunuz. SMBIOS değiştirdikten sonra da EFI'den güvenlik sorusunda şüphe etmenize gerek yok.

Cevabın için teşekkürler. Birde bir sorum daha var tekrar Windows a nasıl dönebilirim format atmaya çalıştığımda hata alıyorum

Hocam Windows kurma işini hallettim ama sizin verdiğiniz linkteki işlemi yapamadım. Videosu vs. var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu videoyu inceleyebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok teşekkür ederim hocam çok soru sordum biliyorum ama soracağım başka kimse yok cevaplayabilirsen sevinirim.
1)SMBIOS listesinden kendi sistemime uygununu nasıl bulabilirim?
2)macOS'a ekran kartı driverını kurabilir miyim?
3)Bu yaptığım işlem ileride bir sorun teşkil eder m? Bu işlerden pek anlamıyorum da.
Cevaplayabilirsen mutlu olurum şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
1) SMBIOS olarak iMacPro1,1'i kullanabilirsiniz.
2) Ekran kartınızın sürücüsü kurulu olarak yükleniyor, kurmanıza gerek yok.
3) Sorun teşkil etmez, sorun yaşayanı da görmedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…