i3 10105F işlemci alacağım. Buna uygun M.2 destekli alabileceğim F/P anakart var mı? Bir de RAM'leri 3200'lük almak istiyorum ama işlemcinin 2666MHz destekledeğini duydum. Nasıl oluyor, bilgi verebilecek ve anakart önerisinde bulanabilecek var mı?
bütçe 1000-1200 civarı epey araştırdım anakartı genelde b410 b460 ve h510 modellerini öneriyorlar kararsız kaldım epeyBütçe nedir?
![]()
MSI B460M PRO Intel LGA1200 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
MSI B460M PRO Intel LGA1200 DDR4 Micro ATX Anakart arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.www.akakce.com
herhangi bişey yapmam gerekiyormu peki 2666 mhz nin üstünde çıkmam için anakart otomatikmen yapabiliyomu bunuBütçe nedir tam olarak?
![]()
Asus B560M-P-SI Intel B560 5000 MHz (OC) DDR4 M.2 Soket 1200 mATX Anakart Fiyatları ve Özellikleri
Asus B560M-P-SI Intel B560 5000 MHz (OC) DDR4 M.2 Soket 1200 mATX Anakart en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.www.n11.com
Olabilir. RAM frekansını böylece 3200MHz'e çıkarabilirsin.
Veya az çıksın:
![]()
Anakart Fiyatları ve Modelleri - n11
Anakart ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Anakart çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.www.n11.com
Herhangi bir şey yapmam gerekiyor mu peki 2666 MHz'nin üstünde çıkmam için anakart otomatik olarak yapabiliyor mu bunu?
Anakartın kendiliğinden desteği var yüksek RAM frekansı için, sadece BIOS'tan XMP profilini açman yeterli BIOS'u güncelleyip (illa güncellemene gerek yok ancak hep en günceli tavsiye ediyoruz genelde).
Anladım teşekkürler hocam peki yeni alacağım anakart güncel olarak gelmesi gerekmiyor mu zaten?
anladım hocam cevaplarınız için teşekkür ederimGenelde hayır, ben hazır sistem aldım güncellenmedi mesela. Kendim elle güncelledim.
BIOS güncelleyeceksen yalnız elektrik şebekesinin stabil olduğundan emin ol, güncelleme esnasında elektrik giderse anakartın Fatiha'sını okuyabiliriz.
İstersen bir bilgisayar sitesinden (örneğin İtopya veya İncehesap, Sinerji falan) talep edebilirsin arayarak.
Anladım hocam cevaplarınız için teşekkür ederim.
Servise gönderip çipine yeniden BIOS yazdırman gerekir yani tamamen kullanım dışı olmaz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.