i3-10105F RTX2060 ile darboğaz yapıyor

Kuzey_28

Centipat
Bundan 3 ay önce bir bilgisayar aldım, i3-10105F ile RTX2060 var. İlk aldığımda düzgün çalışıyordu sonradan tüm oyunlarda işlemcim 80 derece üstünde ve ve %100 kullanmaya başladı, ekran kartımda 67 derecelerde %40-45 kullanılmaya başladı. Aynı sistemin oyun testini izledim bizzat aynı ayarlarda diğer adamlarınki işlemci 35-40 kullanılırken ekran kartı 100 kullanılıyor, sorun nedir?

Oyundan oyuna farkeder.
Grafikleri arttırdıkça ekran kartına binen yük artar. O zaman işlemci biraz daha rahatlar.

Sıcaklıktan dolayı büyük ihtimal. İşlemci kaç GHz'de çalışıyor oyundayken, baktınız mı?
10105F, RTX 2060 için yeterli bir CPU.

Oyunlardaki çözünürlüğü artırmayı deneyin bazı oyunları 1440p oynayarak deneyin.

Oyundan oyuna farkeder.
Grafikleri arttırdıkça ekran kartına binen yük artar. O zaman işlemci biraz daha rahatlar.
Her türlü grafikte ve ayarlarda denedim ama hiçbir şekilde işlemci kullanımı %100 den aşağı inmiyor grafik yükseltsem ekran kartı kullanımı değişiyor sadece

İşlemcinin turbo modu kapalı olabilir mi?
CPU-z ile veya Görev Yöneticisi ile kontrol edebilirsiniz.
CPU-z'da "CPU" sekmesinden,
Görev Yöneticisi'nde "Performans" sekmesine girip CPU'ya bakabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…