i3-1115G4 Sistemde Dahili Ekran Kartı İçin Bellek Artırmak Mantıklı mı?

İşletim sistemi
Windows 10
Herkese merhaba,

Sistemim:

HP 15S-FQ2045NT 2N2N8EA.

i3-1115G4 Turbo saat frekansı: 4.1 GHz.
2x4 GB 2667 MHz çift kanal bellek.
256 GB Kioxia NVMe M.2 SSD.
Intel Iris Xe Graphics G4 48 EUs ekran kartı. MX230 ile aynı performansı verdiği söyleniyor.
Windows 10 Enterprise.

Örneği Valorant üzerinden veriyorum, adanmış GPU belleği 3,8 GB ama oyun esnasında en fazla 1 GB'si kullanılıyor. Benim tahminim bellek miktarı yetersiz kaldığından otomatik olarak kısıtlanıyor bu paylaşım. En düşük ayarlarda ve 1080p çözünürlükte 80 - 60 arası bir FPS alıyorum, ara ara düşüş olsa da akıcı denebilir.

Bir ay içerisinde 2x8 GB 3200 MHz bellek almayı düşünüyorum. GPU maksimum 8 GB'ye kadar bellek kullanabiliyor. Bu bellekleri aldığımda oyun performansı anlamında kayda değer bir artış görür müyüm, yoksa 8 GB yeterlidir mi dersiniz?

Bu değerleri arka planda tarayıcı vs. açık değilken alıyorum, günlük kullanımda zaten bellek kullanımım oldukça fazla. 10-15 sekmeye ek olarak 1-2 daha program kullanıyorum ve bellek kullanımı yüzde 85'lere dayanıyor. Haliyle de oyun oynayacağım zaman diğer işlemleri kapatıyorum.

Oyun performansını artırmaya yönelik başka önerileriniz varsa duymak isterim.

Dosya Ekleri

• 56.PNG
    56.PNG
    48,1 KB · Görüntüleme: 93
  • 57.PNG
    57.PNG
    62,8 KB · Görüntüleme: 124
  • Ekran Görüntüsü (2).png
    Ekran Görüntüsü (2).png
    118 KB · Görüntüleme: 82
Ciddi mi söylüyorsun, bu denli artarsa kesin alırım o zaman. Bir de 3200 MHz olmasına güveniyorum aslında.

Sadece MHz artışı bile FPS artışı sağlıyor YouTube'da incelemeler var RAM arttırmanın FPS'e katkısı için bir bakın dediğimi anlayacaksınız çünkü dahili GPU tamamen RAM'e ve işlemciye bağlı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı