i3 12100 ve RX 6600'lü sistem yavaşladı

Gökhan4421

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Bilgisayarımı alalı 1 yıl olmadı ama son zamanlarda aşırı yavaşladı. Geç açılıyor. Açılınca yenile deyince sürekli tekerlek dönüyor. USB'ye bir oyun atmak istesem en fazla 20 MB hızla atıyor. Format atmak istemiyorum. Bunun başka çözümü var mı? Sistem özellikleri.
i3 12100.
RX6600.
16 RAM
MSI M390 M.2 SSD
Circual 480 GB SATA SSD
Yardımınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Disk ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Genelde sistem içindeki kararsızlık ve anlatılanları ben ya diske veya işletim sistemindeki kararsızlığa bağlarım.

Disk ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Genelde sistem içindeki kararsızlık ve anlatılanları ben ya diske veya işletim sistemindeki kararsızlığa bağlarım.

Peki önereceğin bir şey var mı ne yapmam gerekiyor işletim sistemi orijinal değil bununla alakalı olabilir mi disk olarak olarak sorun olacağını sanmıyorum tabii olabilirde ama iki diskin yarısı boş aşırı kullanım yok.

Aşırı kullanımdan amaç boş alan değil de arka plan kullanımı olmalı. Açılışta yavaşlık, kapanışta yavaşlık, masaüstüne geç gelme, belli süre sonra sağ tıklayıp yenile deyince bütün simgelerin dalgalı şekilde yavaş yenilenmesi gibi birçok faktör var. Arkaplanda yoğun kullanım var mı, açılışta kimler ne kadar yükleniyor sisteme gibi durumlar önce araştırılmalı. Görev yöneticisinden kaynaklar izlemeye alınmalı.

Not: Aynı anda sistemde 2 disk kullanımı kararsızlık yapabilir. Ben birçok kez deneyim yaşadım.

Geri
Yukarı