i3 12100F RTX 3060 sistemde canlı yayın yaparken kasma oluyor

emrah_gm

Decapat
Daha fazla  
Merhaba.
Twitch vb uygulamalarda canlı yayın açmak istediğimde 1080p 60FPS veya 900p60FPS veya 720p 60FPS kasma oluyor. Drop tarzı değil ama 240Hz'den 60Hz'e geçmişsiniz gibi dusunebilirsiniz ama farklı bir kasma.

Sistemim şu şekildedir:
RTX 3060 MSI Ventus X2 OC 12 GB.
i3 12100F.
16 GB 3200 MHz RAM.
500 GB M.2 SSD.
1TB HDD.
165Hz ekran.
İşletim sistemi Windows 10 business Edition X64 kinghaze performans sürümü.

Windows 11 geçmeyi dusunuyorum. Sorunumun ortadan kalkmasi için sizce kalkar mı? Windows 10 ile aralarinda performans farki var mı? Veya hangisi performans odaklı olarak islemciyi yormayacak sekilde en iyisi?

Yayın ayarları da şu şekilde:

Ekran kartı üzerinden.
4000 veya 5000 veya 6000 bitrate denedim.

100/10 Mbps internet upload yer yer 11 12'ye cikiyor.
Base ekran 1920X1080.
İzleyicilerin gorduğu ekran 1080p 60FPS / 900p 60FPS / 720p 60FPS hepsini denedim fakat sorun düzelmedi.
Sizlerin bir önerisi veya bir çözümü varsa akil verin. Teşekkürler şimdiden.

Kasma veya drop sadece yayında mı oluyor yoksa hem PC de hem de yayında mı?

Bende de Monster laptop Tulpar T7 v20.3 var. Oyunlarda asla kasma yok ancak OBS olsun başka uygulamalar olsun bunlardan Twitch yayını yaptığımda CS2 oynarken sisli ve ölüm kamerası sahnelerinde aşırı drop var. Bildiğin kare kare ilerliyor. Bu sorunu bir türlü çözemedim. Tüm ayarları denedim neredeyse. İnternetimde 100/20 süper Online. Böyle bir sorun yaşayıp da çözen ya da çözümü bilen varsa Allah rızası için bir el atalım.

Kasma veya drop sadece yayında mı oluyor yoksa hem PC de hem de yayında mı?

Bende de Monster laptop Tulpar T7 v20.3 var. Oyunlarda asla kasma yok ancak OBS olsun başka uygulamalar olsun bunlardan Twitch yayını yaptığımda CS2 oynarken sisli ve ölüm kamerası sahnelerinde aşırı drop var. Bildiğin kare kare ilerliyor. Bu sorunu bir türlü çözemedim. Tüm ayarları denedim neredeyse. İnternetimde 100/20 süper Online. Böyle bir sorun yaşayıp da çözen ya da çözümü bilen varsa Allah rızası için bir el atalım.

Oyunda ne kasma ne de drop oluyor.
Diğer yayıncılar baktığımda.
GTX 1070 ile yayınları su gibi bulaniklasma vs yok kasma yok.
1080p 60FPS'ten tutun.
144p seçenekleri bile var.
Net goruntu veriyor.
Kendi yayınıma baktığımda.
RTX 3060'ta bulanık görüntü alıyorum.
4000 bitrateden tutunda 10000+ bile verdim değişen bir şey olmadı.
Ve yayınımda kalite seçenekleri çıkmıyor.
Lakin nimo TV de yayını biraz daha iyi alabildim.
En sonunda Avrupa vinna sunucusunu seçtim.
OBS'den oda bug dolu.
Goruntu %4 daha net ama o kadar değil akıcılığıa gelirsek 60 FPS denedim 120 denedim gene aynı.
Ama berki sizde sorun çözülür şunu deneyin tarayıcınıza.
Twitch test yazıp indirin.
Test duration 10 sn de.
Tcp window size automatic OBS de Avrupa seçili şekilde stream keyinizi girdikten sonra starta başlayın.
Kalite si yüksek.
Rtt si düşük.
Yani ping ms değeri düşük sunucuyu OBS'den seçin.
Uygulama testi bitirdikten sonra sonuçları size gösterecektir sizin yapmanız gereken OBS'e sunucu ayarlarını yapmak olur ben pek etkisini görmedim açıkçası sadece %4 veya 5 netlik kazandım o kadar.
Berki sunucuyla alakalıdır.
Bütün Avrupa sunucularını.
Deneyip en iyisine bakacağım.
Sizde deneyin berki sizde sorun çözülür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı