Paper.C
Decipat
Daha fazla
Geçen aylarda işimi görecek bir sistem toplamıştım. Yavaş yavaş yükseltiyorum sistemi. Yükseltmeleri ne sırayla yapmam gerektiği konusunda fikir almak adına konuyu açıyorum.
İşlemci: i3 12100F.
Anakart: Gigabyte B660M Gaming X
RAM: Kingston 3200 MHz 8x2 RAM.
SSD: Kioxia Exceria G2 250 GB SSD.
PSU: Cooler Master thunder 600W.
Kasa: Cooler Master RC431 k
Ekran kartı: GTX 1050(Ti olmayan)
Ekran: G2722HS.
Fare: Razer deahtadderv2 mini (8500DPI)
Klavye: Kalitesiz, markasını bilmediğim bir klavye. 2 senedir kullanıyorum.
Benim kafamda önce SSD almak var, depolamayı az buluyorum bu yüzden 970 EVO Plus için indirim bekliyorum, şimdilik 500GB olanına.
Sonra kasaya 500-600TL'ye fan takacağım. Kasaya 5 adet 12 mm fan takılabiliyor(2 üst tarafa, 1 egzoz, 1 alt tarafa, 1 öne)ben sadece egzoz fanı takılı kullanıyorum.
Sonra ekran kartına yükseltme düşünüyorum ama fiyatlar pahalı, seçim sonrası yapacağım büyük ihtimal bu işlemi ayrıca kafamda belli bir model yok.
İşlemci olarak 12400 ya da 13400 düşünüyorum ama daha epey var bu seçimi yapmam için. Fiyatlar artabilir de düşebilirde biraz şansa kaldım.
Sonra PSU'ya yükseltme yaparım 80+ sertifikası yok PSU da ama sağlam ve sessiz çalışıyor.
Bu konuyu açma amacım sizlerin de fikirlerinizi duymak siz benim sistemime sahip olsaydınız ne sırayla yükseltme yapardınız yazarsanız sevinirim.
İşlemci: i3 12100F.
Anakart: Gigabyte B660M Gaming X
RAM: Kingston 3200 MHz 8x2 RAM.
SSD: Kioxia Exceria G2 250 GB SSD.
PSU: Cooler Master thunder 600W.
Kasa: Cooler Master RC431 k
Ekran kartı: GTX 1050(Ti olmayan)
Ekran: G2722HS.
Fare: Razer deahtadderv2 mini (8500DPI)
Klavye: Kalitesiz, markasını bilmediğim bir klavye. 2 senedir kullanıyorum.
Benim kafamda önce SSD almak var, depolamayı az buluyorum bu yüzden 970 EVO Plus için indirim bekliyorum, şimdilik 500GB olanına.
Sonra kasaya 500-600TL'ye fan takacağım. Kasaya 5 adet 12 mm fan takılabiliyor(2 üst tarafa, 1 egzoz, 1 alt tarafa, 1 öne)ben sadece egzoz fanı takılı kullanıyorum.
Sonra ekran kartına yükseltme düşünüyorum ama fiyatlar pahalı, seçim sonrası yapacağım büyük ihtimal bu işlemi ayrıca kafamda belli bir model yok.
İşlemci olarak 12400 ya da 13400 düşünüyorum ama daha epey var bu seçimi yapmam için. Fiyatlar artabilir de düşebilirde biraz şansa kaldım.
Sonra PSU'ya yükseltme yaparım 80+ sertifikası yok PSU da ama sağlam ve sessiz çalışıyor.
Bu konuyu açma amacım sizlerin de fikirlerinizi duymak siz benim sistemime sahip olsaydınız ne sırayla yükseltme yapardınız yazarsanız sevinirim.
Son düzenleyen: Moderatör: