i3 12100F sistem oyuna girince kapanıyor

karabela22

Centipat
Daha fazla  
RAM
GSKILL RipjawsV 16GB (2x8) Siyah 3200MHz DDR4 CL16
SSD veya HDD modeli
Crucial P3 500GB SSD m.2 3500/1900 MB/s NVMe PCIe
Ekran kartı
Inno3D RTX3060 Twin x2 12GB 192Bit GDDR6(LHR)
Anakart
Biostar H610MH DDR4 LGA1700P
İşlemci
Intel Core i3 12100F 3.3 GHz 4.3 GHz 12MB LGA1700P
Herkese iyi akşamlar. Yeni bir sistem satın aldım ve yaklaşık 15 gündür kullanıyorum. Fakat son günlerde herhangi bir oyun oynarken bilgisayarım zaman zaman donuyor ve kendini resetliyor. 3060 ekran kartı kullanıyorum. Oyun esnasında kasamın camını açtım ve test etmeye başladım. Oyuna girdikten beş dakika sonra dokunduğumda ekran kartım normalden fazla derecede ısınmıştı. Bu durumun çözümü nedir?

Hocam ben de aynı işlemciden aldım yaklaşık 1 yıl önce. Bende de kapanıyordu ama özellikle oyuna girdiğimde değil rastgele tamamen, işlemci ile anakart arasında, pinlerin olduğu yerde çok küçük beyaz kıl gibi bir şey vardı onu yumuşak bir fırça ile pinlerin arasından çıkarınca bir daha kapanma sorunu olmadı, kontrol etmenizi öneririm.

Birçok sebebi olabilir. El ile kasaya müdahale edecek teknik bilgiye sahip değilseniz test uygulamaları ile bilgisayar bileşenlerini sınamakla başlayabilirsiniz. Örneğin MSI Afterburner, CoreTemp, GPU-Z, Furmark, Prime95 gibi bileşen sınama aplikasyonlarını bilgisayarınıza yükleyin ve kullanmaya başlayın. Elde ettiğiniz sonuçları bizlerle konu altından paylaşın. Adım adım ilerleyelim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı