i3 12100F sistemde CPU kullanımı %100 oluyor

sadekufte2021

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba sistemimi alalı 2 yıl oldu son 3 haftadır sistemde sıkıntılar yaşıyorum. Days Gone PUBG CS:GO gibi oyunlarda CPU kullanımı ve bellek kullanımı %90 %100 iken GPU %10 %20 gibi degerlerin yukarısını fazla görmüyor. Tam taramada yaptım sizce ne olmuş olabilir?

Sistem.
  • Ekran kartı: RX6600.
  • İşlemci: i3 12100F.
  • RAM: 16 GB.

Korsan oyun indirmiş miydiniz?

Hayır bu bilgisayarı aldım alalı indirmiyorum ama neden oldugunu anlamadım.
Days Gone hic oynamadim ama PUBG zaten stabilizasyon sorunlari ile baya bilinen bir oyun. PUBG'nin sisteminizde stabil calisip calismayacagi tamamen sans isi. CS gibi oyunlar da daha cok islemciye agir dayanan oyunlardir. Ekran kartina daha agir basan oyunlari deneyerek bir daha bakin isterseniz. RDR2, Cyberpunk 2077, Witcher 3 (RTX destekli son surum), Far Cry 6, Assassin's Creed Valhalla, Forza Horizon 5 gibi oyunlar genellikle yuksek grafik ayarlarinda islemciyi baya zorlamalari ile bilinir. Bunlardan herhangi biri varsa indirip bir bakin derim.

Uzun lafin kisasi; sorun belki de islemciye daha yogun yuk bindiren ve/veya stabilizasyonu bozuk oyunlari tercih etmeniz olabilir. Islemciden cok ekran kartina daha agir yuk bindiren oyunlari da oynayip bir bakin, eger sonuclar yine hemen hemen ayni ise soyleyin baska bir cozum bulmaya calisalim.

Days Gone hiç oynamadim ama PUBG zaten stabilizasyon sorunlari ile bayağı bilinen bir oyun. PUBG'nin sisteminizde stabil calisip calismayacagi tamamen sans isi. CS gibi oyunlar da daha cok islemciye agir dayanan oyunlardir. Ekran kartina daha agir basan oyunlari deneyerek bir daha bakin isterseniz. RDR2, Cyberpunk 2077, Witcher 3 (RTX destekli son surum), Far Cry 6, Assassin's Creed Valhalla, Forza Horizon 5 gibi oyunlar genellikle yuksek grafik ayarlarinda islemciyi bayağı zorlamalari ile bilinir. Bunlardan herhangi biri varsa indirip bir bakin derim.

Uzun lafin kisasi; sorun belki de islemciye daha yogun yuk bindiren ve/veya stabilizasyonu bozuk oyunlari tercih etmeniz olabilir. Islemciden cok ekran kartina daha agir yuk bindiren oyunlari da oynayip bir bakin, eger sonuclar yine hemen hemen ayni ise soyleyin baska bir cozum bulmaya calisalim.

Hocam bugün RDR 2 alıyorum indirip deneyimleyip buraya yazacağım.

Yeni konular

Geri
Yukarı