i3 12100F sisteme sıvı soğutma eklendikten sonra oyunlar takılmaya başladı

ZemZemSuyu

Hectopat
Daha fazla  
1 hafta öncesine kadar her şey normaldi ama sıvı soğutucu taktım işlemcime ve FPS düşmelerine sebep oldu. Sanırım normal yüksek ayarlarda 150 FPS aldıgım oyun şimdi 40 FPS veriyor ve hep donuyor. Bilgisayar özellikleri şöyle;
i3 12100F 16 GB RAM 512 GB M.2 SSD RX 6700 XT.

dostum sıvı soğutucu alarak iyi yapmışsın ne gerek vardı diyenlere bakma sen. sorununu tam bilmiyorum ama aklıma gelen şey kullandığın PSU yeterli gelmiyor olabilir çünkü ekstra olarak bi sıvı soğutma takmışsın ve onunda güce ihtiyacı var. PSU yetersiz kalıp işlemciye az voltaj gidiyor olabilir. aklıma tek gelen bu çünkü sıcaklıklarda gayet iyi

Hangisi hocam.

1697840957643.png

en üstteki hocam

dostum sıvı soğutucu alarak iyi yapmışsın ne gerek vardı diyenlere bakma sen. sorununu tam bilmiyorum ama aklıma gelen şey kullandığın PSU yeterli gelmiyor olabilir çünkü ekstra olarak bi sıvı soğutma takmışsın ve onunda güce ihtiyacı var. PSU yetersiz kalıp işlemciye az voltaj gidiyor olabilir. aklıma tek gelen bu çünkü sıcaklıklarda gayet iyi
psu gayet yeterli hocam 550w 80plus

En üstteki hocam.

PSU gayet yeterli hocam 550W 80Plus.

Buradan chipset indirin BIOS driverını güncellemeniz lazım ama elektrik giderse kökten gidiyor + ekran kartı driveri.

Buradan chipset indirin BIOS driverını güncellemeniz lazım ama elektrik giderse kökten gidiyor + ekran kartı driveri.
kesin çözüm mü hocam

Hocam işlemci kaç kullanılıyor, kaç watt çekiyor ve kaç GHz'de çalışıyor? Bir de hangi sıvı soğutucuyu aldığınızı sorabilir miyim? Bende Deepcool ls520se mevcut ve i5 12400f işlemcim en zorlu oyunlarda bile 50 dereceyi pek geçmez. Prime95 Small FFT testinde 15 dakika bıraktım ve 65 dereceyi geçmedi (genelde 60da takıldı).

Teknik bilgim yok ancak bu garip degil mi? Belki işlemcinin kendisinde bozukluk olabilir mi? @Livo
12. nesillerin stok soğutucusu kötü ama boşta bu dereceleri görüyorsa bir sorun var demek, yani haklısınız hocam. Arkadaş ya macun sürmedi, ya soğutucunun vidalarını tam oturtamadı, ya işlemcinin sensörlerinde sıkıntı var ya da anakartta. Aklıma bunlar geldi yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı