i3-12100F'den i5-13400F'e geçilir mi?

dav1z

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i3 12100F - ASUS PRİME H610M-K D4 - GSKİLL RİPJAWS 8*2 3200MHZ - GALAX 4060 8GB V2 - MSİ MAG M100A - MSİ A650BN 650W 80+
Meslek
ELEKTRİKÇİ
Merhaba hazirda sistemimde i3 12100F kullanıyorum gayet yeterli God of War Forza Horizon 5 gibi oyunlarda +60 FPS alıyorum ancak 20-30 FPS daha olsa daha da akıcı oluyor işlemciyi yükseltsem bu tarz oyunlarda FPS artışı görür müyüm?

İşlemci i3 12100F.
Anakart ASUS Prime H610M-K D4.
RAM G.Skill Ripjaws 8*2 3200MHz.
Ekran kartı Galax 4060 8 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçilir.

Aman aman farklar olmaz. 4060 yerine 4070 falan olsaydı gözle görülür fark görebilirdin. GPU limitine takılıyorsun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PUBG gibi işlemciye yük bindiren oyunlarda fark olur. Hikayeli oyunlarda fazla fark olmaz.

Açıkçası darboğaz yoksa israf olur.

Açıkçası darboğaz yoksa israf olur.

Yok darbogaz yok sistem gayet guzel ama hani demek istedigim islemci degisimi hikayeli oyunlarda az da olsa 15-20 FPS etkiler mi diye sormustum.

Yani oyle az bir fark olacaksa hiç gerek yok mantiksiz olur gibi geliyor.

Yok darbogaz yok sistem gayet guzel ama hani demek istedigim islemci degisimi hikayeli oyunlarda az da olsa 15-20 FPS etkiler mi diye sormustum.

5-10 FPS hikayeli oyunlarda artabilir ama 15-20 FPS artacağını düşünmüyorum.

Hayır etmez, zaten @bluerr arkadaşımız iki kombinasyonu bulmuş atmış. Bakınca neredeyse aynı görünüyorlar. Tek fark bazı oyunlarda 12100F neredeyse kullanım yüzdesi olarak sınıra yaklaşıyor ama yinede yetiyor.

Herkese teşekkür ederim yukseltmeden vazgeçtim 12100F devam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…