i3 2100 + HD 5770 ile darboğaz sorunu

Bünyamin Yelis

Decapat
i3 2100 işlemcili bilgisayarıma HD 5770 taktım ve darboğaz yapıyor. Önlemem münkün mü? Darboğaz yapması doğal mı?
Ha bu arada işlemci mi yetersiz yoksa ekran kartı mı?

i3 2100 işlemcili bilgisayarıma HD 5770 taktım ve darboğaz yapıyor. Önlemem münkün mü? Darboğaz yapması doğal mı?
Ha bu arada işlemci mi yetersiz yoksa ekran kartı mı?
MSI afterburner indirmen gerekiyor. Darboğaz yapmaması gerekir kart çok güçlü sayılmaz. Bu dediğim program ile dene. O işlemci ile GTA V oynarsanız zaten işlemci oyuna zar zor yeter yani hangi oyunda darboğaz yiyorsun ?

MSI afterburner indirmen gerekiyor. Darboğaz yapmaması gerekir kart çok güçlü sayılmaz. Bu dediğim program ile dene. O işlemci ile GTA V oynarsanız zaten işlemci oyuna zar zor yeter yani hangi oyunda darboğaz yiyorsun ?
Pubg Mobil de ve işlemci boştayken bile ısısı ekran kartına göre fazla.
ZULA da denedim ama yine de görüyorsundur darboğazı.
Adsız.jpg

Son düzenleme:

ZULA da denedim ama yine de görüyorsundur darboğazı.Eki Görüntüle 487885

Zula zaten o ekran kartı için fazla bir oyun değil önemli olan PUBG Lite gibi oyunlarda denemen ekran kartını zorlayacak oyunlar yani. Mesela CS:GO işlemci bazlı ZULA'da aynı şekilde yani bunu kesin olarak anlamanın yolu güçlü bir oyunda denemen. PUBG Lite indir zaten 4 GB filan sonuçları paylaş :)

ZULA da denedim ama yine de görüyorsundur darboğazı.Eki Görüntüle 487885
1579276530363.png

İmzam da bulunan sistem ile çekildi ekran kartın daha güçlü işlemcin güçsüz ama yinede darboğaz yemezsin sadece ekran kartın ZULA için fazla güçlü o yüzden kullanılmıyor :)
Not : PUBG Mobile sakın oynama herkes hile ve kanser oyunda hata dolu.
Arka planda LOL discord google vs. kullanılıyordu o yüzden işlemci kullanımı 50'yi geçmez normalde :)

Dosya Ekleri

• 1579276529800.png
    1579276529800.png
    467,8 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
İmzam da bulunan sistem ile çekildi ekran kartın daha güçlü işlemcin güçsüz ama yinede darboğaz yemezsin sadece ekran kartın ZULA için fazla güçlü o yüzden kullanılmıyor :)
Arka planda LOL discord google vs. kullanılıyordu o yüzden işlemci kullanımı 50'yi geçmez n
tamam PUBG LİTE hesabım falan var bi ara baya oynuyodum kartı cidden çok fazla yoruyo indirip sana atacam değerleri en kısa zamanda :)
Zula zaten o ekran kartı için fazla bir oyun değil önemli olan PUBG Lite gibi oyunlarda denemen ekran kartını zorlayacak oyunlar yani. Mesela CS:GO işlemci bazlı ZULA'da aynı şekilde yani bunu kesin olarak anlamanın yolu güçlü bir oyunda denemen. PUBG Lite indir zaten 4 GB filan sonuçları paylaş :)

Eki Görüntüle 487929
Arka planda LOL discord google vs. kullanılıyordu o yüzden işlemci kullanımı 50'yi geçmez normalde :)
bu arada grafik ayarlarını nasıl önerirsin ben genellikle gölgeleri falan en düşükte dokuyu da yüksete oynarım sen ne önerirsin.

tamam PUBG LİTE hesabım falan var bi ara baya oynuyodum kartı cidden çok fazla yoruyo indirip sana atacam değerleri en kısa zamanda :)

bu arada grafik ayarlarını nasıl önerirsin ben genellikle gölgeleri falan en düşükte dokuyu da yüksete oynarım sen ne önerirsin.
en iyisi ekran görüntüsü atayım anlatamam şu an :)
Doku orta ayarda kullanıyorum kart çöp çözünürlük en yüksek 1440x900 1. şahıs bakış açısı 80 öyle rahat ediyorum FPS sınırı yok sorun varsa alabilirim foto atamadım :(

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı