i3 2100 + HD 5770 ile darboğaz sorunu

Bünyamin Yelis

Decapat
i3 2100 işlemcili bilgisayarıma HD 5770 taktım ve darboğaz yapıyor. Önlemem münkün mü? Darboğaz yapması doğal mı?
Ha bu arada işlemci mi yetersiz yoksa ekran kartı mı?

Darboğaz olduğuna nasıl karar verdin? İster program kurarak yüklenme değerlerini ölç, ister ctrl+shift+esc yap, performans ekranını aç, oyuna gir, oyunun en kastığını düşündüğün noktada alt+tab yap, oradan bir kontrol et hangisi daha yük altında.
1579248360436.png
1579248360436.png

Darboğaz olduğuna nasıl karar verdin? İster program kurarak yüklenme değerlerini ölç, ister ctrl+shift+esc yap, performans ekranını aç, oyuna gir, oyunun en kastığını düşündüğün noktada alt+tab yap, oradan bir kontrol et hangisi daha yük altında.
Eki Görüntüle 487696Eki Görüntüle 487696
işlemci sıckalığı 47 derece şuan mesela ekran katı da 30 bu dorbağazla alakası var mı bilmiyorum :D
İşlemci zayıf ama ekran kartı da çok güçlü sayılmaz.

Bazı işlemci ağırlıklı oyunlarda olabilir belki ama hangi oyunlar olduğunu söylerseniz daha iyi olur.
He anladım şimdi pubg mobil de sorun oluyo işte işlemci kullanan bir oyun :D
bu arada test sitesinde test ettim %100 dedi güvenilir mi bilmiyorum.

MSI afterburner yükleyip ekrana işlemci kullanımı ve sıcaklığı ardından ekran kartı kullanımı sıcaklığı ve bellek kullanımı gösterimini aç öyle bir takip et.
Tam yaşadığınız sorunun ne olduğunu anlayamıyoruz böyle. Takılma mı oluyor kare oranı düşüşü mu oluyor stutter mı oluyor?

MSI afterburner yükleyip ekrana işlemci kullanımı ve sıcaklığı ardından ekran kartı kullanımı sıcaklığı ve bellek kullanımı gösterimini aç öyle bir takip et.
Tam yaşadığınız sorunun ne olduğunu anlayamıyoruz böyle. Takılma mı oluyor kare oranı düşüşü mu oluyor stutter mı oluyor?
Kullanımına bakamadım da Speccy ısıya bakma programı ile sıcaklığı takip ettiğim de işlemci ekran kartından daha çok ısınıyo 3 5c değil bu bu arada oyunda droplanma oluyo bazen ama zulada pek proglem yok daha çok Pubg Mobil de oluyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı