i3 2100 için 400 TL ekran kartı tavsiyesi

Barış Uysal

Kilopat
Katılım
28 Ağustos 2016
Mesajlar
506
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu eski CASPER bilgisayarımın PEGATRON-IPXSB-H61 anakartı var. Yaklaşık 6-7 senelik bir bilgisayar olduğundan ekran kartımı yenilersem R7 240 ya da GT 730 alacağım. Bu bilgisayar eskidiğinden dolayı yeni bir şey takarsam acaba zorlar ve elimde kalır mı gibi bir şüphem var. Yani internette BIOS'unu güncellediğim taktirde PCI 3.0 kullanabileceğimi duymuştum. Ancak bilgisayarın yaşından dolayı böyle Extreme bir olayı deneyip denememek arasında kaldım çünkü alırsam bu şekilde 3.0'a GT 1030 alasım var ama fiyatı da az para değil + işlemci i3-2100 olduğundan darboğaz yaşar mıyım durumu da var. O sebeple R7 240 daha uygun gibi geliyor. Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Madencilik gibi biraz yaptığım, eski bir bilgisayarı ayağa kaldırıp biraz daha beni idare etmesi için 400 TL civarı bir miktar ödemeyi planlıyorum 2. el olayına da bulaşmak pek istemiyorum açıkçası. Bu işten anlayan deneyimlemiş arkadaşlar olacağı için burada sormak istedim yardımlarınızı esirgemezseniz beni çok sevindirirsiniz...

Sistem Özelliklerim
1-Anakart: PEGATRON IPXSB-H61
2-İşlemci: IntelCore i3-2100
3-Güç Kaynağı
QUAKE LC-8350MX POWER SUPPLY
4-RAM: 4GB
5-Ekran Kartı;Zotac Geforce GT 210 1 GB 64 bit DDR3 paylaşımlı ekran kartı
 
@Arkham Kn1ght seçiminiz sanırım bütçeye yönelik diğer 1030'ları seçmemde bir problem yotur diye tahmin ediyorum.
Anakartım sorun çıkartır mı peki bu bios güncellemesinden sonra?
Birde daha önce hiç bios güncellemesi yapmadım bu tarz bir eski tip bilgisayara özellikle de tavsiye bir link verebilir misiniz videolu veya resimli anlatım olan?(Bios güncellemesindeki linki de pek bildiğim söylenemez)

ASUS GeForce GT 1030 Low Profile 2GB GDDR5 Ekran Kartı 90YV0AT2-M0NA00 - Nanokatalog

Bu GT 1030'u alabilirsiniz. Merak etmeyin darboğaz olmaz. Sakın R7 240 veya GT 730 alarak paranızı çöpe atmayın.
 
Eski Pegatron anakartlar o kadar dandik ki bazen BIOS güncellemek bile ekran kartını takınca görüntü gelmeme sorununu engelleyemiyor. Test etme imkanınız varsa edin, BIOS'u güncelledikten sonra.
 
Screenshot'lar da 4.de PC bilgilerimle ilgili bir teknik servise e-posta attım. 5 de ise bana BIOS'u güncellesem dahi 3.0 ekran kartı takamayacağımı söylediler. 2.0 ise GT 730'dan başka güçlü ekran kartı yok RAM'lerim ise 1333MHZ olduğundan 4GB'lık ASUS 1100MHZ'lik modelini almakta karar gördüm.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    14,9 KB · Görüntüleme: 214
  • Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    12,8 KB · Görüntüleme: 213
O işlemciye GT 1030 alabilirsiniz darboğaz sorunu yaşatmayacaktır. GTX 7 serisinden bir kart alırsanız darboğaz olma ihtimali mevcut.
 
@Dutchman İşlemcinin 1030 kaldırdığını biliyorum sorun burda değil PC'yi aldığım yerin teknik servisine özellikle anakartın PCI 3.0 kullanıp kullanamayacağımı sordum. Kullanamazsınız dediler sorun da burada başlıyor. Görüntü gelmeme ihtimali var. Test imkanım ise yok sorun bu.(üstteki SS'leri incelerseniz anlarsınız)
irsiniz darboğaz sorunu yaşatmayacaktır. GTX 7 serisinden bir kart alırsanız darboğaz olma ihtimali mevcut.
 
Dostum senin için üzüldüm :( Milletin sorunu hep darboğaz oluyor sen daha şansızsın. Pegatron anakartlar çok lanetlidir 2 arkadaşımda var ikisinde de aynı sorun çıktı ethernet girişleri bozuluyor.

Bütçeni arttırıp anakart ve ekran kartı alamaz mısın ? Bunu yapabilirsen çok güzel bir sistem olur.
 
@Dutchman İşlemcinin 1030 kaldırdığını biliyorum sorun burda değil PC'yi aldığım yerin teknik servisine özellikle anakartın PCI 3.0 kullanıp kullanamayacağımı sordum. Kullanamazsınız dediler sorun da burada başlıyor. Görüntü gelmeme ihtimali var. Test imkanım ise yok sorun bu.(üstteki SS'leri incelerseniz anlarsınız)

Sadece pegatron anakartlarda mı oluyor bilmiyorum fakat benim eski anakartım ECS G31T M7 idi. Onda 750 Ti çalıştırmıştım.
Net bir şey söyleyemem ama çalışma ihtimali de var. Görüntü verir gibi geliyor bana. Son karar sizin.
 
Malesef yeni sistem toplamaya zaten gidicem bu sistemi ayağa kaldırmak amacım oyun açabilecek şekilde
Mesaj otomatik birleştirildi:

PCI 2.0 olan bir tane daha iyi bir tavsiyesi olan var mı ekran kartı için GT 730 alacağım yoksa.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı