i3 2120 için fan önerisi

2500 TL'ye sifir i3-12100 var ne i5-8400'ü biraz abarttiniz. Çok daha ucuza bulabileceğini düşünüyorum ben o işlemcileri.

i3-12100F işlemci için H610M anakart alması lazım ki en ucuzu 2300TL bildiğim kadarıyla.
Bütçesi varsa öyle yapsın ki ben öyle yaptım. Ama bütçesi bu kadar yoksa bence ya aynı anakartta i5-3470S ye geçmeli ya da i5-8400 gibi 6 çekirdekli bir işlemciye geçmeli.

Yani yükseltse bile bence Max 6. ya da 7. nesil işlemcilere çıkabilir çünkü o işlemci internette 150 TL civarına satılıyor yani kendi cebinden fazlasıyla eklemesi gerekecek. Ki eklese bile 7. nesil anca i5-6400 alır ki onunda performansı i5-3470'ten anca %10-15 daha iyi. 400 TL'ye alacagi i5-3470'ten %10 daha fazla performans almak için 1000TL-1500TL'ye i5-7400 alması bence saçma olur. Sağlam sistem istiyorsa minimum i5-8400 işlemciye çıkması lazım ki o işlemci 2500 TL'ye anca bulur ki anakartta B360 ya da B365 olmasi lazım onu da 1000 TL civarina anca bulabilir.

Sen sadece başlığı okudun hocam galiba arkadaş yeni işlemci almak istediğinden de bahsetmiş.

Eksik yazmisim duzelttim sonradan, lafim size degil ayrica bahsettiginiz gibi i5 3470 alinabilecek en F/P islemcilerden biri o sokette.
Ek olarak bulabilirseniz E3-1230-V2 tavsiye ederim, sadece entegre grafigi yok ve i5'in ustune multi threading var islemcide.

Adam fan ve islemci onerisi istemis sadece siz sistem tavsiyesine girmissiniz.
Elinizdeki fan stok fan mi acaba?
evet stok fan.

cevap yazan herkese teşekkür ederim i5-3470 alıcam sanırım zaten beni bir yıl falan idare etse yeter kafasıyla alıyorum o yüzden çok yükseltmeye gerek yok işlemciyi ama fan için hiç bir fikrim yok hala ses beni çok rahatsız ediyor

Son düzenleme:
evet stok fan.

cevap yazan herkese teşekkür ederim i5-3470 alıcam sanırım zaten beni bir yıl falan idare etse yeter kafasıyla alıyorum o yüzden çok yükseltmeye gerek yok işlemciyi ama fan için hiç bir fikrim yok hala ses beni çok rahatsız ediyor
Bilgisayarın bakımını yapıyor musun hocam? Belki toz dolduğu için olmuş olabilir ya da vidası yerinden çıkmıştır.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı