i3 2120 Sistem bazen açılmıyor

Makaleler
3
Yer
Konya veya İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
2021 yılında topladığım bir sistem var. Bu sistem daha önce güç kaynağı bozulduğu için güç kaynağını değiştirmiştim. Yakın zamanda sistemin sahibi bilgisayarın bazen açılıp bazen açılmadığıyla ilgili şikayetle getirdi. Termal macun ve bakımını yaptım ancak sorun göremedim diyerek geri gönderdim. Tekrar sorun oldu bu sefer gidip baktığımda gerçekten de sistem bazen açılıp bazen açılmıyordu. İlk şüphem SATA HDD' idi sağlık testi yaptım 1 tane bad sector çıktı. Şu an da RAM test yaptım henüz sorun çıkmadı %58 Pass durumunda. Sistem ve özelliklerini belirtiyorum sorun ne olabilir?

Sistem:
  • ASUS P8 H61M-LE anakart.
  • i3 2120 işlemci.
  • 8 GB DDR3 Kingston Low profile RAM.
  • 1TB 2.5" Samsung HDD.
  • Xigmatek xpower 350W PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
2021 yılında topladığım bir sistem var. Bu sistem daha önce güç kaynağı bozulduğu için güç kaynağını değiştirmiştim. Yakın zamanda sistemin sahibi bilgisayarın bazen açılıp bazen açılmadığıyla ilgili şikayetle getirdi. Termal macun ve bakımını yaptım ancak sorun göremedim diyerek geri gönderdim. Tekrar sorun oldu bu sefer gidip baktığımda gerçekten de sistem bazen açılıp bazen açılmıyordu. İlk şüphem SATA HDD' idi sağlık testi yaptım 1 tane bad sector çıktı. Şu an da RAM test yaptım henüz sorun çıkmadı %58 Pass durumunda. Sistem ve özelliklerini belirtiyorum sorun ne olabilir?

Sistem:
  • ASUS P8 H61M-LE anakart.
  • i3 2120 işlemci.
  • 8 GB DDR3 Kingston Low profile RAM.
  • 1TB 2.5" Samsung HDD.
  • Xigmatek xpower 350W PSU.

HDD kaynaklı degıldır muhtemelen onu eleyelim ilk ekran kartı nedir?

HDD kaynaklı degıldır muhtemelen onu eleyelim ilk ekran kartı nedir?
Ekran kartı yok.

Güncelleme: Sisteme farklı bir güç kaynağı bağladığımda normalde Coil Whine olmayan güç kaynağından ıslık sesi geliyor. Sorunun anakarttan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Yaptığım testler: HDD Sağlık testi, RAM Testi ve şu an yapmakta olduğum OCCT Power testi.
Sistemde harici ekran kartı olmadığı için CPU'ya yük bindiriyor. Belirttiğim gibi Everest marka başka bir PSU var elimde ve sağlam bir PSU. Bu PSU'dan Coil Whine sesi gelmiyor ama bu sisteme taktığımda geliyor.

Son düzenleme:
Ekran kartı yok.

Güncelleme: Sisteme farklı bir güç kaynağı bağladığımda normalde coil whine olmayan güç kaynağından ıslık sesi geliyor. Sorunun anakarttan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Yaptığım testler: HDD sağlık testi, RAM testi ve şu an yapmakta olduğum OCCT Power testi.
Sistemde harici ekran kartı olmadığı için CPU'ya yük bindiriyor. Belirttiğim gibi Everest marka başka bir PSU var elimde ve sağlam bir PSU. Bu PSU'dan coil whine sesi gelmiyor ama bu sisteme taktığımda geliyor.

Farklı sistem varsa dandıkde olsa uzay montaj ıle açmaya çalış.

1682451924645.png

OCCT ile Power testi yaptım 3 saat sorun yok.
Prime 95 ile 3 saattir testte yine sorun yok.
Bazen sistem harddisk ışığı yanmıyor ve siyah ekranda kalıyor (BIOS gelmiyor)
Bir defasında da Windows Boot ederken kendi kendine kapandı. Acaba PSU ile ilgili mi? İşlemci 51 dereceyi geçmiyor kendi kendine yük düşürmüş ısınma sorunu olmadığına göre aklıma başka seçenek de gelmiyor. Uzay montaj sağlam PSU bağladığımda sağlam PSU'dan Coil Whine geliyor. Normalde böyle bir sorunu yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı