i3-2120 Sisteme 3000 TL yükseltme önerisi

Bugün itibari ile tüm parçalarım geldi ekleme yaptığım ürünler;

Corsair CV550 psu: 600 TL
Sapphire RX570 ekran kartı:1900 TL
i7 3770 işlemci: 750 TL
GIGABYTE 240GB SATA 3.0 2.5 SSD (500MB Okuma/420MB Yazma): 620 TL
Bonus:
Eşim hediye olarak bu monitörü aldı bana :)

Şu an için çok mutluyum çünkü çocukluk ve gençlik hayalim olan oyunları çok güzel bir şekilde oynuyorum kasma, donma vb olmadan. Allah hepinizden razı olsun inanın çok mutluyum 30 yaşına yeni girmiş biri olarak içimde hasret kalan oyunları oynamak beni çok duygulandırdı,

Şu an bilgisayarım ısınıyor stok fanlar olduğu için kasamda bir adet egzos fanı ve işlemci fanı var sadece büyük ihtimalle fanlar yeterli soğutma sağlamıyor, ayrıca ram olarak henüz ram alamadım hala almak istediğim ürünler , Boş kasa 3-4 fanlı, oyuncu klavyesi ve ram bunlarıda tamamlar isem bir eksiğim kalmayacak herkese teşekkürlerimi sunarım.

Bugün itibari ile tüm parçalarım geldi ekleme yaptığım ürünler;

Corsair CV550 psu: 600 TL
Sapphire RX570 ekran kartı:1900 TL
i7 3770 işlemci: 750 TL
GIGABYTE 240GB SATA 3.0 2.5 SSD (500MB Okuma/420MB Yazma): 620 TL
Bonus:
Eşim hediye olarak bu monitörü aldı bana :)

Şu an için çok mutluyum çünkü çocukluk ve gençlik hayalim olan oyunları çok güzel bir şekilde oynuyorum kasma, donma vb olmadan. Allah hepinizden razı olsun inanın çok mutluyum 30 yaşına yeni girmiş biri olarak içimde hasret kalan oyunları oynamak beni çok duygulandırdı,

Şu an bilgisayarım ısınıyor stok fanlar olduğu için kasamda bir adet egzos fanı ve işlemci fanı var sadece büyük ihtimalle fanlar yeterli soğutma sağlamıyor, ayrıca ram olarak henüz ram alamadım hala almak istediğim ürünler , Boş kasa 3-4 fanlı, oyuncu klavyesi ve ram bunlarıda tamamlar isem bir eksiğim kalmayacak herkese teşekkürlerimi sunarım.
Çok sevindim , hayırlı olsun. :D

Yeni bir konu açmak yerine tekrar tavsiyelerinize ihtiyacım değerli hocalarım;
@zod1ax @DeliDivane

Malumunuz üzere eski bir bilgisayara sahiptim sizler sayesinde bana yetebilecek düzeyde bir bilgisayarım oldu şu an anakart konusu hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var. İşlemcim i7-3770 bu işlemci için anakart tavsiyelerine ihtiyacım var ve anladığım kadarı ile işlemcimden dolayı DDR3 de kalmak zorundayım. Aydınlatabilirseniz çok memnun olurum.

@zod1ax @DeliDivane

Malumunuz üzere eski bir bilgisayara sahiptim sizler sayesinde bana yetebilecek düzeyde bir bilgisayarım oldu şu an anakart konusu hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var. İşlemcim i7-3770 bu işlemci için anakart tavsiyelerine ihtiyacım var ve anladığım kadarı ile işlemcimden dolayı DDR3 de kalmak zorundayım. Aydınlatabilirseniz çok memnun olurum.

Evet hocam işlemciden dolayı DDR3 kısıtlaması yemektesiniz işlemci değiştirmezseniz anakart değişmeniz bu sorunu değiştirmeyecek şu anki işlemcinizin uyumlu oldugu anakart 1155 pinli anakartlardır
Toplam bütçeniz ne kadar ona göre RAM anakart ve işlemci önerebiliriz.

Evet hocam işlemciden dolayı DDR3 kısıtlaması yemektesiniz işlemci değiştirmezseniz anakart değişmeniz bu sorunu değiştirmeyecek şu anki işlemcinizin uyumlu oldugu anakart 1155 pinli anakartlardır
Toplam bütçeniz ne kadar ona göre RAM anakart ve işlemci önerebiliriz.
Cevabınız için teşekkür ederim.Toplam 1000 tl ayırabilirim şu an için.

@zod1ax @DeliDivane

Anakartın sorunsuz çalışıyosa değiştirmene gerek yok.

Anakartın sorunsuz çalışıyosa değiştirmene gerek yok.

Peki ram olarak ne tavsiye edersiniz şu an 6 rame sahibim 12 gb ram yeterli olur mu ?
Birde ciddi anlamda ısınma sıkıntısı yaşıyorum bu kasayı almam bana olumlu anlamda etki eder mi?

Peki ram olarak ne tavsiye edersiniz şu an 6 rame sahibim 12 gb ram yeterli olur mu ?
Birde ciddi anlamda ısınma sıkıntısı yaşıyorum bu kasayı almam bana olumlu anlamda etki eder mi?

Hangi parça ısınıyor acaba ? İşlemci mi ekran kartı mı ?

8+4 yapacaksanız yeterli olabilir oynayacağınız oyunlara bağlı. 16GB tavsiyemdir ama 12'de yeter.

Hangi parça ısınıyor acaba ? İşlemci mi ekran kartı mı ?

8+4 yapacaksanız yeterli olabilir oynayacağınız oyunlara bağlı. 16GB tavsiyemdir ama 12'de yeter.

kasanın yan tarafı açık olmasına rağmen kasa genel anlamda ısınıyor. Ekran kartı çok ısınıyor ve kasadan hafif yanık kokusu geliyor. Şu an için vantilatör ile soğutma yapıyorum :)

Bu arada size mesaj yazarken ısınma var mı diye elimi ekran kartına atayım ekran gitti bir anda yeniden başlattım pc'yi ve şa an ekran kartım görünmüyor :(

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı