i3 3110M Sniper Elite V2 Isınma

Donanimci44

Hectopat
Daha fazla  
Şimdi ben 2013 12 haziran tarihinde şu özellikleri olan laptop aldım:
  • İ3-3110M 2.40 GHz (2 Çekirdek)-(4 Mantıksal İşlemci)
  • 4 GB DDR3 2X2 (ÇİFT KANALLI)
  • İntel HD Graphics 4000 1792 mb DDR3 DİRECTX 11.0
Fiyatı: 1200 tl
Marka: Grundig
Garanti Durumu: Hala devam Ediyor

Bu sistem çok ısınıyor acaba fanı açsam 1800 wt lık süpürgeyle temizlesem ne olur garantiden çıkar mı?
  • Veya format mı atayım?
  • Yoksa servise mi göndereyim?
  • Laptop Soğutucusu mu Alayım?
  • Termal macunu mu değişeyim?
  • Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Format atmanın bir yararının olacağını düşünmüyorum. Öncelikle Win 8.1 kurulu değil ise kurmanı ve tüm sürücülerini güncellemeni öneririm. Daha sonra SpeedFan adlı program ile ısıları ölçüp sonuca göre bir yol belirleyebiliriz. Temizliğe gelince, kesinlikle işe yarayacak bir yöntemdir. Dikkat etmeniz gereken unsur ise garanti belgesini laptopun içini açmadan önce iyice okuyun. Eğer içini açınca garanti dışı kalıyor ise direk garantiye göndermenizi tavsiye ederim.

Öncelikle 1200 liralık sıradan bir kullanıcı leptobunun açılmasına, firma müsaade etmeyecektir.
Genelde iç tarafta etiket bulunur, açarsanız garanti dışı kalma ihtimali oluşur.

Servise gönderip bakım talebinde bulunacaksınız. Termal macununu değiştirip tozlardan arındıracak ve size geri yollayacaklardır.
Leptop soğutucusu almanız, termal macunu yenilenmemiş ve tozlardan arındırılmamış bir leptop için kesinlikle çözüm değildir.
Bakımı yapıldıktan sonra soğutucu alırsanız ufak bir nebze de olsa yardımı dokunacaktır. Genelde 5-10 dereceden öteye gidemezler bunu da bil.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı