i3 3220 sistemde Görüntü gelmiyor

llemarx

Centipat
Katılım
9 Aralık 2020
Mesajlar
80
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistemimi kapattıktan sonra tekrar açtığımda ekran gelmedi. Ben de çözüm aramaya başladım. Yapılabilecek bütün her şeyi denediğimi düşünüyorum. Bütün parçaları tek tek denedim hepsi çalışıyor. Bir tek anakartı deneyemedim. Anakartın da işlemciye elektrik verdiğinden emin olmak için bir bilgisayarcı abi ile denedik. Hiçbir sorun gözükmüyordu. Ama nedense sistem görüntü vermiyor. CMOS sıfırlama ve BIOS pilini çıkarıp bekleme yaptıktan sonra BIOS ekranına ulaştım. CMOS settings wrong hatası ile karşılaştım, girdim BIOS'a ayarları sıfırla yapıp tarihleri düzeltip kaydet dedim. Sonra restartı seçip enterladım. Şu an sistemim yine görüntü vermiyor. Sizce bunun çözümü ne olabilir? Eğer anakartta chipset sorunu vs. olsaydı beni BIOS kısmına atar mıydı? Şimdiden teşekkürler.
GT 1030, i3 3220, ECS H61H2-M12(v1.0) anakart, 8 GB DDR3 RAM, Thermaltake 450W PSU.
 
O zaman sizin dediğiniz gibi, belki de bir statik elektrik sorunu da olabilir. Yani böyle uzaktan uzağa tahmin edebilmek zor ne yazık ki. Sıcaklıklar daha önce ne durumdaydı ? Takip edebilmişmiydiniz ?
Evet takip ettim hocam. Kule tipi soğutucum vardı zaten, ondan dolayı işlemcim 65 dereceyi hiç geçmezdi. Ekran kartımı da en çok 67 derece gördüm.
 
Yani kardeşim dediğim gibi tahmin etmek zor gerçekten. Belki ekran kartında var sorun, belki de kullandığın görüntü kablosunda. Onboard üzerinden görüntü almaya çalıştın mı hiç ?
Onboard da denedim, farklı monitör, farklı kablo, farklı priz bile denedim hocam.
 
Onboard da denedim, farklı monitör, farklı kablo, farklı priz bile denedim hocam.
Siz zaten her şeyi denemişsiniz hocam. İnanın ki aklıma başka bir şey gelmiyor. En son anakartı da iyi bir şekilde deneme şansınız varsa, bir de ona bakın derim. Eğer yine aklıma bir şey gelirse veya diğer üyeler de fikir verirse ve sorununuzu çözebilirsek ne alâ ☺️
 

Geri
Yukarı