i3-4005U İşlemci 0.80 GHz Sabit Kalması

Merhaba yaklaşık 3 yıllık bir dizüstü bilgisayarım var.
Bilgisayarım bu;

İşlemci: Intel(R) Core(TM) i3-4005U CPU @ 1.70GHz (4 CPUs), ~1.7GHz
Ram: 4096MB RAM

Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 710M Ekran kartı RAM: (Baktım da 3008 ila 2048 yazıyor anlamadım?)
Evet bilgisayar bu, Son 1-2 aydır oluyor bu olay. Görev yöneticisinden Performans kısmında Ghz:0.80 olarak kalıyor herhangi bir sistemi zorlayacak program açmamda da değişmiyor, 0.80 Ghz da kaskatı kesilmiş. Bend e bunu düzeltebileceğim bir yöntem var mı? Yoksa bu bilgisayara artık eyvallah mı demeliyim?

Çözüm
CPU-Z üzerinden stres testi uygulayıp, CPU sekmesine bakın. Çıkabildiği maksimum frekans gösterilecektir. Görev yöneticisi bazen yanıltabiliyor...
1525361080867.png

Hocam şu an laptop fişte bataryayı fulleyip çıkaracağım.

Bu link'te ki uygulamayı indirin. Intel XTU yardımı ile cpu'ya çok az overclock yapın apply'e basın, akabinde ise tekrar dan ayarları default'a çekin ve restart edin bilgisayarınızı. Açıldıktan sonra yine kontrol edin cihazınızın hızını. Eğer yine aynı 0,80 ise bu sefer yine cpu'ya çok az OC yapın ama bu sefer default ayarlara çekmeyin sadece Apply'e basın. XTU OC nasıl yapılır derseniz buyurun.(Aynı CPU sizde olmayacağı için siz aynı değerleri göz önünde bulundurarak OC yapmayın iyi olmaz sizin için, siz sadece temel mantığını oradan görün yeterli)

Bu link'te ki uygulamayı indirin. Intel XTU yardımı ile cpu'ya çok az overclock yapın apply'e basın, akabinde ise tekrar dan ayarları default'a çekin ve restart edin bilgisayarınızı. Açıldıktan sonra yine kontrol edin cihazınızın hızını. Eğer yine aynı 0,80 ise bu sefer yine cpu'ya çok az OC yapın ama bu sefer default ayarlara çekmeyin sadece Apply'e basın. XTU OC nasıl yapılır derseniz buyurun.(Aynı CPU sizde olmayacağı için siz aynı değerleri göz önünde bulundurarak OC yapmayın iyi olmaz sizin için, siz sadece temel mantığını oradan görün yeterli)
Öncelikle size çok ama çok teşekkür ediyorum içimin yağları eridi vallaha. Kaç aydır bende uğraşıyordum hep 0.80 Ghz idi. Sizin dediğiniz programı indirdim zaten sol altta 'Maximium Core Frequence 80' vardı onu kapalı yaptım sonra OC yaptım apply dedikten sonra bilgisiayarı yeniden başlattım bir sonuç olmamamıştı sonra tekrar programa girdim ayarları defaulta çektim ve PC yi yeniden başlattım bu sefer GHz 0.84 gördüm ardından 1.2 ye çıktı sonra programı kapattım. Sanırsam bundan sonra bir işlem olmadığı sürece Ghz 0.80' de kalıyor ama bilgisayar gerektiğinde GHz'ı yükseltiyor. Çözümü yapamayan arkadaslar burdaki gibi yapabilir. Tekrardan teşekkürler...

Öncelikle size çok ama çok teşekkür ediyorum içimin yağları eridi vallaha. Kaç aydır bende uğraşıyordum hep 0.80 Ghz idi. Sizin dediğiniz programı indirdim zaten sol altta 'Maximium Core Frequence 80' vardı onu kapalı yaptım sonra OC yaptım apply dedikten sonra bilgisiayarı yeniden başlattım bir sonuç olmamamıştı sonra tekrar programa girdim ayarları defaulta çektim ve PC yi yeniden başlattım bu sefer GHz 0.84 gördüm ardından 1.2 ye çıktı sonra programı kapattım. Sanırsam bundan sonra bir işlem olmadığı sürece Ghz 0.80' de kalıyor ama bilgisayar gerektiğinde GHz'ı yükseltiyor. Çözümü yapamayan arkadaslar burdaki gibi yapabilir. Tekrardan teşekkürler...
Ne demek dostum keşke daha önceden danışsaydın ;)

Sistemi test programları ile yüke bindirin. Eskisine oranla fark var mı ya da CPU tamamen kullanılabilir durum da mı görelim.
Denedim hepsini sistem ve CPU sorunsuz şekilde kullanılıyor.İşlemciye yük bindiğinde GHz maximuma ulaşıyor. Bu arada sanada teşekküre ederim @SiyahMartı sende uğraştın baya eyvallah.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı