İ3 4160 GTX 970 darboğaz yapar mı ?

@Galeano Ezbere konuşmuyorum. Elimde hemen hemen 4160 seviyesinde olan 4 ghz o.c lu g3258 var. Gtx 760 kartıma single playerda ancak yetiyor. Bf3/4 multide sıkıntı yaşıyor işlemci özellikle 32/32 ve 64/64 haritalarda. Gtx 760 a bile zor yeterken gtx970 takmak pek akıl karı olmayacaktır.
4.0 ghz pentium i3 4160 seviyesinde değildir.

@MR.White önemli olan ghz değil, 2 çekirdek yetmiyor artık güncel oyunlarda sıkıntı da burda çıkıyor zaten, bu nedenle 4 çekirdek olmayan işlemciler sıkıntı yaşıyorlar yeni nesil oyunlarda.

Burak be ne saçmalıyorsun. G3258 modeli 2 çekirdek iken i3 4160 2 gerçek 2 sanal olmak üzere 4 çekirdek. Bunu bir yerine yaz şimdi. Nerende yazınca unutmuyor isen. Overclock yapılmış bir pentium ile i serisi bir tutulamaz. Bu işlemci ile hiç bir sorun yaşamadan 780 ti kullananı'da gördüm r9 290x kullananı'da. Buda şu demek oluyor. Bu işlemci 970 modelini'de rahat kaldırır. Şunu'da bil g3258 modeli ancak fx 6300 eder iken i3 4160 modeli fx 8350 modelini geçiyor.

Bu arada sen benim attığım tablolara bakmamışsın bile. Ezbere konuşmuyorum demişsin ama g3258 alıp onu 4160 ile bir tutmaya çalışan trollere benzeme benden bir tavsiye.

@Galeano Ezbere konuşmuyorum. Elimde hemen hemen 4160 seviyesinde olan 4 ghz o.c lu g3258 var. Gtx 760 kartıma single playerda ancak yetiyor. Bf3/4 multide sıkıntı yaşıyor işlemci özellikle 32/32 ve 64/64 haritalarda. Gtx 760 a bile zor yeterken gtx970 takmak pek akıl karı olmayacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada neden yapmıyor peki r9 290x GTX 760'tan çok daha performanslı bir kart.

Şimdi arkadaşlar genel olarak yapmaz demiş, her olayda kesinlikle altından kalkabilecek demek değil bu. GTA V'te işlemci ayarlarını sonuna kadar açıp 1080p'de darboğaz yaşamadan kullanamazsın o işlemciyi mesela. 290x'le kullananı görmeniz normal çünkü o kart zaten çok güçlü bir kart yükü o karta atıp rahat rahat oyun oynayabilirsin. Çözünürlüğü ve grafik ayarlarını kısalım bakalım yapıyor mu yapmıyor mu dar boğaz. Çoğu oyunda hissetmezsin ama burda i3'ü de x99 gibi göstermeyelim..

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı