X4 ev ofis işi için ideal bir işlemci falak oyun oynayacaksan 4160 daha ele alınabilir bi' işlemci veya FX6000 serisi bir işlemci tercih etmeni öneririm.
Performanstan kastın oyun içinse kesinlikle X4 860K ile R9 380 ikilisini almanı öneririm. Ayrıca bütçeni belirt ki ona göre belki daha iyi bir sistem tavsiyesinde bulunabiliriz. Intel almak istiyorsan en az Skylake i3 6100 almalısın. Onun için de bütçeni biraz yükseltmen gerekebilir.
Performanstan kastın oyun içinse kesinlikle X4 860K ile R9 380 ikilisini almanı öneririm. Ayrıca bütçeni belirt ki ona göre belki daha iyi bir sistem tavsiyesinde bulunabiliriz. Intel almak istiyorsan en az Skylake i3 6100 almalısın. Onun için de bütçeni biraz yükseltmen gerekebilir.
Evet oyun için, amacım işlemciden kısıp ekran kartına yüklenmek, ilerde işlemci ve anakart yükselmesi yaparım ama ekran kartı yapamam.O yüzden işlemciden kıstım biraz ama şimdide darboğazdan korkuyorum, sistemimde mönitör, klavye ve mouse dahil, kaliteli bir kasa ve PSU ile 2270 tl tutacak.
Dostum ileride yükseltme yapmayı düşünüyorsan en mantıklısı Skylake toplaman. Monitör, klavye ve mouse dahil olursa bütçeni arttırmak zorundasın. Sadece kasa 2.270 TL tutar. Sana önerim bu kasayı alıp çevre birimleri için ayrıca bütçe oluşturmaktan yana olacak.
@ottomans58 Benim yukarıda verdiğim sistemle aynı performansta sadece seninki biraz güncel ama benim Mouse ve Fare Var yukarıdaki benim sistemi alabilirsin. Monitörü sonradan al @Tristan23'ün GTX 970'i var, 1280x1024 monitör kullanıyor.
Şahsen bende 1400x900 21 inç monitör kullanıyorum
@ottomans58 Benim yukarıda verdiğim sistemle aynı performansta sadece seninki biraz güncel ama benim Mouse ve Fare Var yukarıdaki benim sistemi alabilirsin. Monitörü sonradan al @Tristan23'ün GTX 970'i var, 1280x1024 monitör kullanıyor.
Şahsen bende 1400x900 21 inç monitör kullanıyorum