i3-5010U işlemci ile 4+4 DDR3 RAM Uyumu

16GB RAM o bilgisayar için gereksiz dedim. Yoksa güncel bilgisayarlar en az 8GB RAM ile alınmalı. Fakat düşük bütçe varken Laptop için SSD almanın daha uygun olacağını söylemiştim. Ayrıca LoL oynarken 4GB yeterli olacaktır, LoL'ün önerilen RAM miktarı 4GB.
En Düşük ve Önerilen Sistem Gereksinimleri
Ayrıca aşağıdaki videoda RAM yükseltmesi ile SSD yükseltmesini kıyaslamışlar, tabiki RAM'de hıza etki etmiş fakat SSD kadar değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam ben zaten LoL de yüksek ayarlarda 120 fps civarında alıyorum, RAM'İ daha çok açık dünya oyunları ve fps oyunları için istiyorum. 4 GB ramle kasmalar donmalar oluyor çunkü. İlerleyen zamanlarda da SSD şart dediğiniz gibi. Yine de yardımınız için teşekkür ederim :)

Hocam ben zaten LoL de yüksek ayarlarda 120 fps civarında alıyorum, RAM'İ daha çok açık dünya oyunları ve fps oyunları için istiyorum. 4 GB ramle kasmalar donmalar oluyor çunkü. İlerleyen zamanlarda da SSD şart dediğiniz gibi. Yine de yardımınız için teşekkür ederim :)
Kardeşim derdin FPS ise ve dropsuz bir oyun keyfi ise SSD sana ilaç olmaz. Orada bir anlaşalım. GTA V, Forza Horizon 3-4 , Battlefield 1- V bu oyunlar bugün 8 GB kullanımı çok rahat aşıyorlar. Sana bir resim gönderdim bak https://i.hizliresim.com/dvYJaZ.png. LoL gibi bir oyun dahi 8.1 GB RAM kullanırken kalkıp "8 GB yeterli üstü 16 GB gereksiz." demek saçmalık. Başka bir şey değil. Ha imkanın yoktur, yani 8 GB 4'ten iyidir. Biraz daha nefes alırsın. Laglar mümkün mertebe azalır. Ama 16GB RAM aldığında verdiği performansı tabi veremez. Ama dediğim gibi 8GB 4'ten iyidir. Odak nokta burası.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı