i3 540 Cihazı daha optimize hale getirmek

mmwero1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, elimdeki sisteme yıllar sonra ekran kartı değişimi ve RAM takviyesi yaptım. Ekran kartı sorunsuz çalışıyor fakat PSU tam besliyor mu emin değilim, sizce bu bilgisayara yeni PSU alınır mı? Siz olsanız ne ekleyip çıkarırdınız?

• Windows 10 Pro X64 (22H2)
  • P7H55-M LX anakart.
  • i3 540.
  • 500GB HDD + 128 GB SATA SSD.
  • GT 730 (DDR3 2 GB)
  • 4 GB+ 2 GB DDR3 1333MHz RAM.
  • Redrock 230W PSU.
  • 192e monitör.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU besler ancak iyi bir PSU değil daha optimize hale getirmek için ReviOS kurun modlu bir Windows ben kullanıyorum şu ana kadar bilgisayarım için yaptığım en iyi şey.

Donanım yükseltme olarak ilk PSU'yu en az 300W yapmanız lazım birde bütçe belirtmenilsşniz ama tavsiyem işlemciyi X3440 yapmak olurdu.

İşletim sistemini güzel bir linux dağıtımı ile değiştirmek dağlar kadar fark yaratır.

Kanka arada lol valorant giriyorum başka aktivite yok, bütçe için de iki bin tl diyeyim

İşletim sistemini güzel bir linux dağıtımı ile değiştirmek dağlar kadar fark yaratır.
Kanka lol giriyorum kardeşim valorant oynuyo ondan win8e falan anca düşebilirim

Kanka lol giriyorum kardeşim valorant oynuyo ondan win8e falan anca düşebilirim

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...56-islemci-plus-termal-macun-1130932316/detay 450 TL işlemci.

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...lence-400w-psu-param-guvende-1131161551/detay 300 TL güç kaynağı.

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...sayar-masaustu-rx-460-oc-2gb-1125927957/detay 990 TL *adam 850 TL'ye indiriyor ben alacaktım vazgeçip 4 GB olanını aldım*

Herhangi bir yerden 4 GB RAM 150 TL falan 4+4 olacak şekilde olacak sonra 90 TL'ye falan A101 veya BİM'den bir USB bellek alıp format atıp ReviOS kurun 1840 TL oluyor toplam bu dediğim şeyleri alırsanız Valorant'ta 140-250 FPS alırsınz LoL'ü zaten her türlü kaldırır.

Şunu da belirteyim dediğiniz oyunlar için sadece güç kaynağı ve işlemciyi değiştirmeniz yeterli olur ama GT 730 rezil bir kart en azından RX 460 almanız iyi olurdu.

Tavsiye için çok teşekkür ederim kusura bakmayin biraz geç cevap veriyorum ekran kartına para vermedim bir de PSU'yu değiştirmem nasıl bir artı sağlar acaba?

Tavsiye için çok teşekkür ederim kusura bakmayin biraz geç cevap veriyorum ekran kartına para vermedim bir de PSU'yu değiştirmem nasıl bir artı sağlar acaba?

Eğer dediğim işlemci ve ekran kartını alırsan senin şu anki 230W psun kaldıramaz o yüzden PSU'yu değiştirmen gerekli.

Eğer dediğim işlemci ve ekran kartını alırsan senin şu anki 230W psun kaldıramaz o yüzden PSU'yu değiştirmen gerekli.
Şuanki sistemin tam performans çalışılmasına 230w psu engel olmuyor değil mi? Görünüşe göre sadece önerdiğiniz işlemciyi alacağım, psu geliştirmesi de yapmam gerekli mi?

Şu anki sistemin tam performans çalışılmasına 230W PSU engel olmuyor değil mi? Görünüşe göre sadece önerdiğiniz işlemciyi alacağım, PSU geliştirmesi de yapmam gerekli mi?

Hayır şu an sistemin tam performans da çalışıyordur ancak islemciyi alırsanız güc kaynağı yetersiz olduğu için yük altında bilgisayar kapanabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…