i3 550 sistem görüntü vermiyor

Soap1907

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Bugün ortaya çıkan bir sorunum var, şöyle baştan anlatayım.

Intel DH55PJ anakartımda X3440 işlemci takılıydı. Bu anakartta daha önce kullandığım i3 550 işlemciyi taktım, stok fanını oturttum ve kasayı diklemeden çalıştırdım. Sistem çalışmadı, tekrar işlemciyi ve fanı çıkarıp temizleyip tekrar oturttum, 2x4 GB olan ramlerden birini taktım. BIOS pilini çıkarıp bir süre bekleyip tekrar taktım ve harici ekran kartıyla (Asus AMD HD 6570) görüntü geldi, format atıp Win10 yükledim. Yükleme bitince kasayı dikledim ve bir süre sonra bilgisayar kendisini kapattı. Fanın iyi oturmadığı için soğutamadığını düşündüm ve tekrar bastırdım üzerine. Sonra tekrar sistem açılmamaya başladı. (Şöyle bir açılmama: fanlar iki saniye dönüyor ama sistem devreye girmiyor) Tekrar işlemciyi çıkardım. Pinlerin arasında termal macun kalıntısı gördüm ve pinlere zarar vermeden çıkardım. İşlemciyi ve bu kez stok olmayan bir soğutucuyu taktım. Sistem açılıyor, dahili GPU ile görüntü alabiliyorum. Ancak harici HD6570 ile görüntüyü alamıyorum ancak fanı dönüyor. Aynı kartı, MSI B460M-A Pro anakarta taktım, hiçbir sorun olmadı, görüntü hem VGA ile hem DVI ile alabildim. Ancak ne yaptıysam ettiysem, BIOS sıfırlamalar da dahil olmak üzere, DH55PJ anakartımdan HD6570 ekran kartım görüntü vermez oldu. Yardımlarınızı, önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…