i3 6006U sistemde 60 FPS videolarda donmalar oluyor

thelordreturn

Hectopat
Daha fazla  
Video veya canlı yayınlarda 1080p 60FPS veya 720p 60FPS ayarlarında 1 dakika veya 2 dakika sonra FPS düşmesi yaşıyorum. Sürekli olmuyor. Oluyor 30 saniye sonra veya 2 dakika sonra tekrar FPS düşmesi oluyor. Böyle tekrar tekrar yapıyor. Normal 720p ve 1080p videolarda hiçbir sorun yok. 60FPS olunca FPS düşmesi yaşıyorum yazdığım şekilde. Bu işlemci için normal mi? Laptopu 2017 de aldım. 16 GB RAM var.

İşlemci eski ve zayıf ama o kadar da değil ya. Tarayıcı ayarları yada kullandığınız tarayıcı ile alakalı bir sorun olabilir.

Neden yaptığını anladım galiba. İlk önce şuna bir açıklık getireyim. Twitch ve Youtube da 1080p60fps canlı yayınlar da bir problem yok normal bir şekilde oynatılıyor. Kick adlı yayın sitesinde ise 1080p60fps tam ekranda 1-2 dakika aralıklarla fps drop oluyor ve bu sorunu ben dahil yabancı insanlarda internette paylaşmışlar. Yani Kick sitesinde 1080p60fps yayın göstermede bazı sorunlar yaşıyor. Şu şekil bir çözümü var. İlk önce tiyatro moduna alıp sonra F11 basıp chati kapatıp o şekilde tam ekranda fps drop yaşamadan izleyebiliyorum.
Gelelim video kısmına. Youtube da bazı 1080p60fps videolarda takılma veya fps drop olmuyor. Bazı videolarda ise takılma ve fps drop oluyor. Büyük ihtimalle bit hızı ile alakalı.
Düz 1080p videolarda sorunsuz oynatıyor. 720p60 fps i de denedim sorunsuz oynatıyor.
1080p60fps de büyük ihtimal ile işlemci bit hızına yetişemiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı